Svenska Curlingförbundet

Curling: Lag Hasselborg klara för VM

Dela

I helgen tog lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs sin tredje raka titel på Grand Slam touren. Det var en seger som också avgjorde kampen om VM-platsen.

Foto: © WCF
Foto: © WCF

Precis som inför EM i höstas så stod det mellan Lag Hasselborg och klubbkompisarna i Team Wranå. 

– Uttagningen baseras på rankingpoäng och blev given efter Hasselborgs tredje raka Grand Slam seger. Det gjorde det omöjligt för utmanarlaget Wranå att komma förbi, även fast dom också har toppresultat under säsongen, säger förbundskapten Maria Prytz.  

Lag Hasselborg är regerande OS- och EM-medaljörer men jagar sitt första VM-guld. Vid VM 2018 och 2019 slutade laget på silverplats.

Uttagningen inkluderar också reserv Johanna Heldin och coach Wayne Middaugh som kompletterar VM-truppen.

VM damer spelas i Prince George, Kanada 14-22 mars 2020.

Kontakter

Bilder

Foto: © WCF
Foto: © WCF
Ladda ned bild

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

Efterlängtad säsongspremiär för lag Edin i Schweiz28.8.2020 11:30:20 CESTPressmeddelande

Fjolårssäsongen fick ett abrupt slut pga Corona-pandemin med inställt VM och inställda tävlingar på den kanadensiska proffstouren. Och osäkerheten har varit stor inför upptakten av den här säsongen. Men för några veckor sedan kom beslutet att tävlingen Baden Masters i Schweiz kommer att spelas den här helgen och det är ett superladdat lag Edin (Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren) som förbereder sig för premiären.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum