Svenska Curlingförbundet

Curling: Världseliten i mixed dubbel till Göteborg 28-30 december

Dela

Gothenburg Mixed Doubles Cup arrangeras av Göteborgs CK för tredje gången och årets upplaga har samlat ett fantastiskt startfält. För Sveriges OS-lag med Almida De Val och Oskar Eriksson blir det en viktig värdemätare inför OS som startar om fem veckor.

– Utan tvekan den tuffaste tävlingen i Europa under säsongen och den ligger perfekt i tid i våra förberedelser inför OS. Det här blir den sista tävlingen innan vi åker till Peking och självklart en viktig värdemätare på formen, säger Oskar Eriksson.

Sex av tio OS-lag kommer till Göteborg och hela svenska landslagstruppen finns med i startfältet om totalt 20 lag. Gothenburg Mixed Doubles Cup startar tisdag 28 december med gruppspel där de två bästa i varje grupp går vidare till slutspel. Kvartsfinal, semifinal och final spelas torsdag 30 december.

GP-TV sänder den högkvalitativa tävlingen och med följande sändningsschema:

Tisdag 28/12

14.30: POL Szeliga-Frynia/Frynia–SWE Wranå/Wranå
17.15: SWE Heldin/Magnusson– CZE Paulova/Paul

Onsdag 29/12

14.30: DEN Lander/Holtermann– SWE de Val/Eriksson
17.15: SWE Wranå/Wranå–SCO Dodds/Mouat

Torsdag 30/12

08.00: Kvartsfinal
10.30: Semifinal
13.00: Final

Följ sändningar på GP-TV

Liveresultat, spelprogram och uppdateringar

För mer information, vänligen kontakta Göteborgs CK, Anders Pettersson.
E-post: anders.pettersson@goteborgcurling.se, tel. 0706-19 34 67

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum