Svenska Curlingförbundet

Curling-VM Rullstolscurling: Formstarkt svenskt lag med premiärmatch mot Finland

Dela

Viljo Petersson-Dahl, Mats-Ola Engborg, Ronny Persson, Kristina Ulander och Zandra Reppe kommer till B-VM för att jaga en topp-tre placering som tar Sverige tillbaka till A-VM, som spelas i slutet av februari. Och det är en svensk trupp som strålar av självförtroende efter en mycket stark försäsong.

– Vi vet vad vi kan och turneringssegrarna under försäsongen har definitivt stärkt självförtroendet. Alla är superpeppade inför kvällen och Finland i premiärmatchen blir en viktig och tidig värdemätare, säger förbundskapten Peter Narup. 

Totalt 15 länder finns med i startfältet och Sverige spelar i grupp A där de kommer att möta Finland, Kanada, Italien, Japan, Polen och Turkiet. I grupp B spelar Tjeckien, Danmark, England, Tyskland, Ungern, Litauen, Slovenien och USA.

Gruppspelet inleds idag onsdag och sedan väntar slutspel kommande helg med kvartsfinal, semifinal, final och bronsmatch för de sex bäst placerade lagen efter gruppspelet.

Officiell hemsida med spelprogram, liveresultat och alla nyheter:

https://worldcurling.org/events/wwhbcc2019

Sveriges trupp B-VM Rullstolscurling 2019:

Viljo Petersson-Dahl, Mats-Ola Engborg, Ronny Persson, Kristina Ulander och Zandra Reppe. Förbundskaptener: Alison Kreviazuk och Peter Narup.

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum