Svenska Curlingförbundet

Curling-VM: Seger mot Tyskland säkrade både slutspelsplats och OS-plats 2022 för Sverige

Dela

Lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara Mc Manus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Johanna Heldin tog sin åttonde vinst vid Curling-VM efter storseger 6-1 mot Tyskland.

– Det känns otroligt härligt! Vi har uppfyllt ett viktigt delmål att ta en slutspelsplats på VM och då är det även klart att Sverige har en kvotplats på OS 2022, säger förbundskapten Maria Prytz. 

Matchen mot Tyskland avgjordes i den sjätte omgången där Tysklands skip Daniela Jentsch var lite för lång på sin sista dragning. Resultatet blev två stulna svenska poäng och ledning 5-1. Efter en nollomgång i sjunde blev det ytterligare en stulen poäng för Sverige i den åttonde omgången. Då tackade Tyskland för matchen och saken var klar. 

– Fantastiskt bra spel av Team Hasselborg, bådar mycket gott inför fortsättningen, säger Maria.

Även om slutspelsplatsen är säkrad så blir de avslutande grundseriematcherna viktiga. Sverige har fortfarande chansen att knipa en direkplats i semifinal. Där hänger det också på resultatet för bl.a RCF och Schweiz i slutet av grundserien. 

Sverige möter Sydkorea i nästa match och den spelas i natt 03:00, svensk tid.

Följ liveresultat

https://curlit.com/WWCC/aspnet/current.aspx?EventID=1

Aktuell VM-tabell

https://curlit.com/WWCC/aspnet/standings.aspx?EventID=1

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum