Svenska Curlingförbundet

Curling-VM: Stabil seger mot USA för lag Edin

Dela

Lag Edin kom tillbaka snabbt efter premiärförlusten mot Schweiz och tog en säker seger mot USA med 8-3. Senare idag väntar match mot Italien som är obesegrade efter två spelade matcher.

– En viktig seger. USA är ett av de förväntade topplagen och att få komma tillbaka snabbt efter gårdagen var skönt, säger Oskar Eriksson.

USA fick en liten ledning 2-1 efter de första omgångarna men sedan vände matchen till Svensk fördel. Efter sex spelade omgångar hade lag Edin kopplat greppet med en 6-3 ledning som de skickligt bevakade till slutseger 8-5. 

– Vi har redan hittat en mycket hög nivå på spelet. Så var det även i matchen mot Schweiz även om den slutade med förlust i skiljeomgång. Inledningen på VM känns grymt bra med tanke på den annorlunda uppladdningen under säsongen, säger Niklas Edin.

Senare idag (22:00 svensk tid) väntar match mot Italien som är obesegrade efter två spelade matcher.

Kamp om VM-medaljer och OS-platser

14 lag finns med i startfältet vid VM Herrar 2021 som inleds med en grundserie där alla möter alla. Efter avslutad grundserie väntar slutspel för de sex bäst placerade lagen. Lag med placering 1-2 går direkt till semifinal. Lag med placering 3-6 spelar kvartsfinal för att då de sista semifinalplatserna. En slutspelsplats för Sverige säkrar en OS-plats 2022.

– Självklart har vi siktet inställt på medalj och att kunna försvara vårt VM-guld. Men det viktigaste och första delmålet blir att säkra en slutspelsplats och därmed en plats för Sverige vid OS 2022.

Sveriges matcher vid VM Herrar 2021 och TV-sändningar

Följ alla liveresultat vid VM Herrar 2021

Officiell hemsida World Curling Federation

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum