Stockholms stad

Cybersäkerhet hos FRA och Comic Con på höstlovet - innovativt gymnasium lockar unga

Dela

Stockholm Science and Innovation School, SSIS, vill göra skäl för sitt namn. På höstlovet visar skolan upp sin verksamhet i en monter på Comic Con, Nordens största event för populärkultur. ”Det är ett roligt och kreativt sammanhang där våra elever deltar med glädje som ambassadörer i vår monter trots att det är höstlov” säger Lennart Kågestam, rektor. Dessutom har elever från gymnasieskolan nyligen bjudits in till Försvarets radioanstalt, FRA för tre dagars utbildning i cybersäkerhet.

- SSIS är en gymnasieskola mitt i Kistas IT-kluster med många samarbeten med både företag och universitet i närområdet. Vi vet att många av våra presumtiva elever är på Comic Con, därför kommer vi också att vara där. Det är ett roligt och kreativt sammanhang och våra elever deltar med glädje som ambassadörer i vår monter trots att det är höstlov, säger Lennart Kågestam, rektor.

SSIS erbjuder teknikprogrammet med två inriktningar, teknikvetenskap och information och mediateknik. Därför kommer skolan att visa upp sin verksamhet i en monter på Comic Conmässan under höstlovet.

- Det är alltid många externa aktiviteter på SSIS. För att nämna ett i närtid så har 15 flickor från skolan varit inbjudna för tre dagars utbildning i cybersäkerhet hos FRA, Detta ger våra elever stor inblick i vilka möjligheter som finns för dem i framtiden, berättar Lennart Kågestam, rektor.

SSIS möter elever där de där

SSIS medverkar på Comic Con, Nordens största event för populärkultur.
I montern, som skolan delar med Studentmedia/Piraja.se, kommer elever från skolan att berätta om varför de valt att gå på SSIS för intresserade.

Tid och plats: Comic Con, 5 till 7 november på Kistamässan Stockholm

Kom förbi montern i entrén och prata med elever från Stockholm Science and Innovation School som erbjuder Teknikprogrammet med inriktningarna informations- och medieteknik samt teknikvetenskap. Kanske är någon av eleverna som går på skolan idag en av alla stjärnor och spelkändisar som visar upp sig på olika arenor världen över i framtiden.

Kontaktperson: Lennart Kågestam, rektor, Stockholm Science and Innovation School

Epost: lennart.kagestam@edu.stockholm.se

Mobil: 076 – 129 13 99

Information om skolan: https://stockholmscienceandinnovationschool.stockholm/

Information om Comic Con: https://www.comicconstockholm.se/sv/

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum