Vänsterpartiet Malmö

Cykelbanor och träd istället för parkerade bilar

Dela

Vi är mitt i ett klimatnödläge och behöver göra allt för att minska våra utsläpp. I det läget krävs stora förändringar av vårt sätt att leva. En stor del av stadens allmänna yta används idag till gatuparkeringar för bilar. Vänsterpartiet motionerar därför om att staden till stor del ska ersätta bilars gatuparkeringar med cykelbanor och träd.

Anders Skans (V) och Emma-Lina Johansson (V)
Anders Skans (V) och Emma-Lina Johansson (V)

- Bilparkeringar på våra gator förfular staden och uppmuntrar till bilkörning inne i staden. För att uppmuntra och underlätta cykling behövs fler och bredare cykelbanor, idag finns det inte plats för dessa bland annat på grund av alla bilar som är parkerade på våra gator. Vi måste alltså göra något radikalt, säger Anders Skans (V) gruppledare och motionär.

Motionen kräver ett stort ombyggnadsprojekt av staden, där bilars gatuparkeringar till stor del ersätts med cykelbanor och träd.

- Vi vet att människor mår bättre av att se grönska varje dag. Smarta klimatåtgärder som det vi föreslår är inte bara positiva för klimatet utan leder också till renare luft och ett friskare liv. Varför då inte göra som Paris? Inled en storsatsning på att bygga om staden, ersätt en stor del av befintliga gatuparkeringar för bilar med träd och cykelbanor. Kan Paris kan Malmö!, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd och den andra motionären. 

 Motionen bifogas i sin helhet. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Skans (V) och Emma-Lina Johansson (V)
Anders Skans (V) och Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild
Anders Skans (V)
Anders Skans (V)
Ladda ned bild
Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver svar om avspärrad park22.11.2021 10:57:07 CET | Pressmeddelande

De senaste veckorna har Malmöbor inte kunnat nyttja Slottsparken som vanligt. Vi har kunnat läsa i tidningarna om hur ett företag, vad det verkar, gratis fått tillstånd att spärra av en stor del av parken för att därefter ta inträde från människor som får se en ljusshow. Det har inte föranletts av politiska beslut och Vänsterpartiet Malmö ställer nu frågan vilka principer som egentligen finns för vår gemensamma mark.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum