Linköpings kommun

Cykelns dag firas i Trädgårdsföreningen

Dela

Linköpings kommun bjuder in till Cykelns dag den 28 maj. Eventet tar plats i Trädgårdsföreningen, 10.00–14.00 och är en del av Linköpings kommuns arbete med att bli koldioxidneutralt till år 2025.

-Vi vill att cykeln ska uppfattas som det mest attraktiva transportmedlet i Linköping, och med denna aktivitet tror jag att kommunen kommer nå ännu fler invånare, säger Nils Hillerbrand (MP), kommunalråd.

Allt fler upptäcker glädjen med att cykla och intresset för pendlings-, motions- och fritidscykling har ökat under senare år. Cykeln som fordon är även ett verktyg för bättre hälsa.

-Cykelns dag är ett sätt för Linköpings kommun att föra samman alla de som älskar cykel för att stärka gemenskapen och stadens cykelkultur. Förhoppningsvis kan vi inspirera fler att använda cykeln i sin vardag, säger Elias Aguirre, kommunalråd (S) och ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

Flertalet lokala cykelklubbar finns på plats under dagen för att berätta och visa upp sin verksamhet.Det kommer även att finnas ett cykel-showroom där många lokala cykelhandlare ger möjlighet att testa olika typer av cyklar, framförallt elcyklar.

Några andra punkter ur programmet på Cykelns dag är bland annat BMX-proffset Andreas Lindqvist som uppträder och Linköpings egna cykelpologäng kommer att spela match under dagen. Även VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, finns på plats för att berätta om sin pågående forskning inom cykelområdet.

Läs mer om programmet på Cykelns dag på:

http://www.linkoping.se/Trafik/Nyheter-Trafik-och-resor/Cykelnsdag/

För mer information, kontakta: Nils Hillerbrand (MP), kommunalråd.Tel: 013-206240 eller e-mejl: Nils.Hillerbrand@linkoping.se

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum