Solna stad

Cykelskola för Solnas förskoleklasser

Dela

Nu erbjuds Cykelskola till elever i förskoleklasser på Solnas grundskolor. Cykelskolan ger barnen möjlighet att prova på cykling under trafiksäkra förhållanden samt lära sig trafikregler, vägmärken och utrustning. Satsningen är en del i stadens arbete med säkrare och tryggare skolvägar.

Foto: Charlotta Broms
Foto: Charlotta Broms

Med början den 5 maj kommer alla elever i förskoleklass på Solnas grundskolor att erbjudas Cykelskola. Satsningen är ett samarbete mellan Solna stad och Sthlm Bike CK.

– Vi erbjuder nu Cykelskola till alla elever i Solnas förskoleklasser, som en del i stadens arbete med säkrare och tryggare skolvägar. Även om det kanske dröjer några år innan barnen börjar cykla till skolan, så är det bra att börja träna tidigt och få en positiv relation till cykling och trafik, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Prova på cykling under trafiksäkra förhållanden

Alla barn lär sig inte cykla hemma - det gäller nästan en tredjedel av barnen som deltagit på Cykelskolan tidigare. Cykelskolan ger elever i förskoleklass möjlighet att prova på cykling under trafiksäkra förhållanden, lära sig trafikregler och vägmärken samt cykelns utrustning. Syftet är att ge barnen en bra start i sin relation till trafik och cykling, även om det dröjer några år innan barnen kan ge sig ut i trafiken på egen hand.

Säkrare och tryggare skolvägar

Cykelskolan arrangeras för Solnas kommunala och fristående grundskolor mellan den 5 och 12 maj. Satsningen är en del i Solna stads arbete med säkrare och tryggare skolvägar.

Kontakter

Bilder

Foto: Charlotta Broms
Foto: Charlotta Broms
Ladda ned bild
Foto: Charlotta Broms
Foto: Charlotta Broms
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum