Svenska FriidrottsförbundetSvenska Friidrottsförbundet

Cytiva och Svensk Friidrott i samarbete

Dela

Cytiva är ny nationell sponsringspartner till Svenska Friidrottsförbundet (Svensk Friidrott). Avtalet gäller de tre kommande åren 2020-2023.

Cecilia Sjöstedt, Site Leader och VD för Cytiva i Uppsala, säger: ”För oss på Cytiva blir valet att teckna avtal med Svensk Friidrott ett sätt att visa upp våra värderingar och samtidigt öka kännedomen för vårt nya namn och vad vi står för. Vi vill verka för människors hälsa, från våra medarbetare till i slutändan alla patienter runt om i världen.”

Cytiva (tidigare en del av GE Healthcare Life Sciences) är ett ledande industribolag inom Life Sciences, verksamt i omkring 40 länder och med cirka 1800 medarbetare i Sverige. Cytivas säte i Uppsala är en av världens största anläggningar för produktion av teknologi för tillverkning av biologiska läkemedel (kromatografimedia och utrustning). Biologiska läkemedel används för att bland annat behandla patienter med diabetes, reumatism, Alzheimers och cancer. Från Uppsala exporteras dessa produkter till läkemedelsbolag i över 160 länder.

Svensk Friidrott är ett av Sveriges största idrottsförbund och engagerar tusentals barn, ungdomar, vuxna motionärer och elitidrottare i träning, lopp och tävling över hela landet. Friidrott är en idrottsform där alla kan vara med och stödet från Cytiva kommer att hjälpa Svensk Friidrott att nå ut på lokal nivå runt om i Sverige så att flera kan motionera.

Det nya samarbetet med Cytiva kommer bland annat att märkas på Friidrotts-SM den 14–16 augusti. I år kommer denna höjdpunkt för friidrotten hållas i Uppsala, staden som också är huvudsätet för Cytivas verksamhet i Sverige. 

Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott, säger: ”Vi delar målsättningen att skapa förutsättningar för människor att leva ett hälsosamt liv och vi ser fram emot att komma igång. Cytiva blir Nationell Partner med rättigheter kring hela Svensk Friidrotts verksamhet med fokus på olika friskvårds- och personalaktiviteter samt att bygga kännedom om Cytivas som nytt bolagsnamn.”

Om Cytiva

Cytiva är ett av världens ledande Life Sciences industribolag. Vi levererar material och utrustning för biologisk forskning och produktion av läkemedel. Med intäkter på 3,3 miljarder dollar årligen och nästan 7000 medarbetare, som finns i 40 länder, stödjer vi utveckling av nya behandlingar. Genom nära samarbete med kunder bidrar Cytiva med verktyg som gör utvecklingsprocessen av läkemedel snabbare, effektivare och ökar kapaciteten för forskning och tillverkning. Genom förbättrade arbetsflöden möjliggörs utveckling, tillverkning och leverans av transformativa mediciner till patienter.

Besök www.cytiva.com för mer information.

Nyckelord

Kontakter

Mediakontakt för Cytiva:

Elizabeth Walentin
elizabeth@crimsonclarke.se
tel: 073-960 06 21

Dokument

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum