Åre 2019

Dag 1 – Damernas störtloppsträning i historieboken

Dela

Solsken från en klarblå himmel och en till perfektion preparerad bana var det som mötte världens främsta kvinnliga störtloppsåkare när det idag var dags för det första officiella träningsåket under Alpina VM i Åre 2019.

Lindsey Vonn sken ikapp med solen efter sitt första träningsåk idag.
Lindsey Vonn sken ikapp med solen efter sitt första träningsåk idag.

Organisationskommiten för Alpina VM i Åre 2019 har arbetet intensivt under en lång period för att vara redo när det idag var dags för den officiella starten för världens största alpina tävling.

Toni Franz som är ansvarig för damernas fartgrenar var mycket nöjd med vad han såg och med hur dagens träningsåk förflöt.“Vi blev förvånade över hur mycket snö som faktiskt fallit de senaste dagarna, men organisationen har gjort ett mycket bra jobb med att få till ett bra underlag för dagen träningsåk.” Han var mycket nöjd med att inga skador inträffade och med hela organisationens arbete. “Det är inte varje dag som vi möts av så perfekta väderförhållanden, så vi njöt lite extra av detta mästerskapets första officiella programpunkt”. 

Först ut under dagens träningsåk var USA’s Lindsey Vonn som även hon var mycket nöjd i målområdet.  “Det är verkligen bra förhållanden i banan. Hoppen är lite mer spektaluära än under tidigare år, men allt är välorganiserat och säkert. Mitt knä kändes bra och jag hade en väldigt bra känsla i banan.  Det känns fantastiskt bra att vara här. Det är bara att tacka alla för det hårda arbete de lagt ner för att få till så bra förhållanden.” 

Lara Gut, Schweiz och Jasmine Flury, Schweiz lyfte även de fram de perfekta förhållandena och den goda organisationen. Lara nämnde att det fortfarande fanns en del lössnö utanför ideallinjen i banan och att det kan ställa till det för åkare som missar linjen.

IItaliens Sofia Goggia var avslappnad och nöjd i målområde, allt kändes perfekt och hon var nöjd med sin första träningstid. 

Vinnarna av säsongens två senaste världscupstörtlopp, Stephanie Venier and Nici Schmidhofer från Österrike, tog selfies på väg tillbaka till hotellet och sa att: “Idag var det perfekt! Vi hade så kul där ute. Tack”

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lindsey Vonn sken ikapp med solen efter sitt första träningsåk idag.
Lindsey Vonn sken ikapp med solen efter sitt första träningsåk idag.
Ladda ned bild
Lindsey Vonn gick ut med startnummer ett.
Lindsey Vonn gick ut med startnummer ett.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum