Dagens Samhälle

Dagens Samhälle satsar på ny databas för skarpare analyser

Dela

För att stärka det redaktionella innehållet och ta fram nya tjänster och produkter fördjupar Dagens Samhälle samarbetet med marknadskonsult- och databasföretaget Doublecheck.


Dagens Samhälle har länge varit den ledande bevakaren av den offentliga marknaden, det vill säga den offentliga sektorns köp av varor och tjänster från privata företag – en marknad som omsätter i runda tal 1000 miljarder kronor per år.

– Doublecheck är den perfekta partnern. Vi vill utveckla våra granskningar och analyser av den sektor i näringslivet som står för ungefär 25 procent av Sveriges BNP, kommenterar Olov Carlsson, vd och chefredaktör på Dagens Samhälle.

Syftet med samarbetet är också att utveckla nya tjänster och produkter för tidningens läsare och leverantörerna till den offentliga sektorn.

– Vår roll är att säkerställa att offentliga beslutsfattare, både politiker och tjänstemän, har de bästa beslutsunderlagen för att fatta de bästa besluten, säger Olov Carlsson.

Doublecheck samlar bland annat årligen in affärsinformation från kommuner, landsting och stat som ger en inblick i hur alla offentliga inköp fördelas och hur mycket pengar olika bolag omsätter i offentliga kontrakt och upphandlingar.

– Informationen kan brytas ner och analyseras per bransch, delmarknad eller geografiskt område. Dessutom kan man naturligtvis också se exakt vad exempelvis en kommun har köpt, totalt eller per leverantör, säger Fredrik Tamm, vd och grundare för Doublecheck.

Mer information bifogas.

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum