Dagens Samhälle

Dagens Samhälle värvar från Lärarnas tidning

Dela

Dagens Samhälle värvar Örjan Björklund från Lärarnas tidning som ny biträdande nyhetschef. Samtidigt tillträder Åsa Nilsson, för närvarande på LRF Media, tjänsten som ekonomireporter. Båda är en del av den digitala förstärkningen på redaktionen.

Åsa Nilsson och Örjan Björklund värvas till Dagens Samhälle
Åsa Nilsson och Örjan Björklund värvas till Dagens Samhälle

– Det känns jätteroligt att välkomna Åsa och Örjan till Dagens Samhälle. Bägge kommer på ett bra sätt komplettera en redan stark redaktion och bidra till såväl vår bevakning av upphandlingsområdet, den offentliga affären samt stärka vår digitala utveckling, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd. 

Örjan Björklund kommer närmast från Lärarnas tidning, där han arbetat som chefredaktör.

– Det ska bli jättespännande att kliva in på DS och under en viktig tid få bidra till den digitala utvecklingsresa som tidningen påbörjat. Jag tror att jag här kan få nytta av mina erfarenheter från Lärarnas tidning, som ju två gånger under senare tid fått pris för sitt webbarbete, säger han.

Örjan Björklund har tidigare under lång tid arbetat just på Dagens Samhälle som bland annat redaktionschef.

– Lite konstigt känns det eftersom jag tidigare jobbat här som chef i många år, även om redaktionen till stora delar är utbytt sedan dess. Men det betyder att jag kan tidningen och de ämnesområden den tar upp mycket väl och att jag därför kan vara en resurs i nyhetsarbetet från dag ett. 

Åsa Nilsson kommer till Dagens Samhälle som ekonomireporter. Hon har tidigare bland annat arbetat som inrikeschef på Dagens Nyheter, frilansat som redaktör och näringspolitisk reporter samt arbetat på Ekonomiekot. Hon kommer närmast från en redaktörstjänst på Land Lantbruk och Land Skogsbruk.

– Jag är glad och stolt över att få bli en del av Dagens Samhälles redaktion och att få jobba med en tidning med en så tydlig profil när det gäller att bevaka viktiga samhällsfrågor, säger hon.

– Som ekonomireporter får jag fördjupa mig i ämnen som intresserar mig. Jag vill bidra med kunskap som kommer till nytta när offentliga beslutsfattare tar beslut om hur skattemedel ska användas.

Kontakter

Olov Carlsson
Publisher
Mobil 070-300 29 88
olov.carlsson@dagenssamhalle.se

Örjan Björklund
070-778 45 47

Åsa Nilsson
072-141 56 90

Bilder

Åsa Nilsson och Örjan Björklund värvas till Dagens Samhälle
Åsa Nilsson och Örjan Björklund värvas till Dagens Samhälle
Ladda ned bild

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum