Dagens Samhälle

Dagens Samhälles reporter prisas för sin journalistik

Dela

Dagens Samhälles medarbetare Magnus Wrede vinner Förvaltningshögskolans pris för nyttiggörande av forskning i offentlig förvaltning.

Magnus Wrede är sedan 30 år verksam på Dagens Samhälle och föregångaren Kommun Aktuellt, och är den första journalist som vinner Förvaltningshögskolans (Göteborgs Universitet) pris, som i år delas ut för sjunde gången.

Utmärkelsens syfte är att ”uppmärksamma och stimulera till goda insatser vad gäller nyttiggörandet av forskning”.

Priskommittén motiverar sitt beslut av pristagare med att ”Magnus Wrede är en av Sveriges mest framstående journalister med specialintresse för kommunal politik och förvaltning. I sina insiktsfulla reportage skildrar Magnus de komplexa skeenden och utmaningar som präglar Kommunsverige”.

Kommittén konstaterar att ”Magnus upprätthåller kontakten med många kommunforskare och följer vad som händer på forskningsfronten” och menar att ”där många journalister nöjer sig med att referera forskningsresultat sätter sig Magnus in i frågorna, läser rapporterna och använder dem i sin analys av det som sker i kommuner och landsting”.

– Priset är mycket överraskande, men roligt. Jag har alltid tyckt om att utvinna en hel del bra journalistik i samtal med forskare och från forskningsrapporter. Sen behöver man ju ibland popularisera och dra ihop lite för att det ska bli läsbart, säger Magnus Wrede.

Bland tidigare pristagare finns bland andra den världsberömda fotografen docent Lennart Nilsson, professor Sten Jönsson vid Handelshögskolan Göteborg och professorn i arbetsvetenskap Annika Härenstam.

Nyckelord

Kontakter

Annika Almgren
PR & kundrelationer
Tel 08-452 73 04
Mobil 076-808 73 04
aa@dagenssamhalle.se

Bilder

Länkar

Om

Dagens Samhälle
Dagens Samhälle
Besöksadress: Götgatan 14
118 82 Stockholm

08-452 73 00http://www.dagenssamhalle.se

Följ Dagens Samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dagens Samhälle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum