PR Direkt

Dagensbetting.se - NHL tryckte på pausknappen - det händer nu

Dela
Det har gått mer än en månad sedan NHL tryckte på pausknappen för säsongen 2019–2020, och anslöt sig till den häpnadsväckande listan med avbokningar och uppskjutningar relaterade till coronaviruset.

NHL:s grundserie brukar vanligtvis kicka igång under första veckan i oktober och pågå till starten av april. Därefter väntar Stanley Cup-slutspelet vilket också brukar vara en fantastisk upplevelse. I år är inget sig likt. När NHL-säsongen pausades den 12 mars hade hockeylagen spelat mellan 68 och 71 av de totalt 82 grundserieomgångarna.

”Faktum är att det är extremt ovanligt att NHL-matcher flyttas eller ställs in. När en NHL-match väl är spikad så brukar man kunna räkna med att matchen spelas när den är schemalagd. Detta gör att NHL-resor är generellt är smidiga att boka, än om man ska på en fotbollsresa i Europa.”, säger pressansvarig på NHLresan.se

Fotbollsmatcher har däremot en tendens att flyttas på med anledning av TV-sändingarna. I NHL händer inte detta i samma utsträckning, utan de 82-matcher långa grundserien ändras väldigt sällan - men i år är det annorlunda.

NHL håller i dagsläget på att se över olika möjligheter och väntar på att myndigheter ska ge klartecken för att återuppta säsongen 2019-2020. Enligt NHL:s kommissionär Gary Bettman så finns det minst sju lag som är i ”bubblan” för att ta sig till slutspel. Kommissionären har också meddelat att säkerheten är viktigast för spelarna och allmänheten spel kommer att komma på fråga igen. De fokuserar på att vara så flexibla som möjligt på alla aspekter för att vara redo att återuppta säsongen.

NHL har undersökt ett par möjliga scenarios där de olika alternativen är att spela färdigt hela grundserien eller delar av den, eller att utöka slutspelet. Enligt Bettman har NHL även undersökt möjligheterna till att spela på neutrala och säkra platser då coronavirusets påverkan kan variera från plats till plats och detta kan därmed vara det säkraste alternativet. 

Om Dagensbetting.se

Dagensbetting.se har som fokus att leverera de bästa speltipsen dagligen till läsare. Sajten ger läsare tips som bygger mer på data, statistik och oddsanalys.

Presskontakt
Thomas Mäkitalo
info@dagensbetting.se

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum