Region Norrbotten

Dagkirurgin i Kalix utökas

Dela
Nu opereras patienter med problem med näsor och käkar på Kalix sjukhus. Dessutom gör Folktandvården tandsaneringar på sjukhuset.

Sedan förra veckan opereras varje onsdag två patienter som behöver rätta till skiljeväggen i näsan för att bli mindre nästäppt. Ett ingrepp som kan göra stor skillnad för patienten.

– Det är drygt 20 personer i Norrbotten som väntar på att få göra en sådan här operation och väntetiden för att opereras i Sunderbyn är lång. Därför är det en bra möjlighet att operera sig i Kalix istället, säger Gunilla Nordlander, verksamhetschef för ögon, öron, näsa hals (ÖNH) och käkkirurgi

En erfaren kirurg utför ingreppen och lär samtidigt upp två nya specialister, så att fler ska kunna utföra ingreppet i framtiden.

På sjukhuset turas flera verksamheter om att använda operationssalen, obstetrik och gynekologi på måndagar, Kirurgen opererar på tisdagar. Folktandvården och käkkirurgen opererar och göra tandbehandlingar som har behov av att utföras i narkos på torsdagar. Genom att patienter nu kan opereras i Kalix kan ÖNH-kirurgin i Sunderbyn fokusera på annat, till exempel små barn och operationer där ett speciellt mikroskop behövs.

ÖNH-operationer och tandbehandlingar i narkos kommer att göras i Kalix hela våren.

– Vi hoppas att vi snart också kan komma igång med att utföra operationer på patienter som har problem med halsmandlarna, säger Gunilla Nordlander.

Kontakter

Gunilla Nordlander
Verksamhetsområdeschef Ögon/ÖNH/Käkkirurgi
070-222 27 71
gunilla.nordlander@norrbotten.se

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum