Solna stad

Daglig läxhjälp för alla Solnas elever införs hösten 2019

Dela

Hösten 2019 införs läxhjälp för alla elever i Solna i samband med att fritidshemmens verksamhet överförs till skolorna. Nära och daglig tillgång till läxhjälp ska bidra till ökade kunskapsresultat och en mer likvärdig skola.

Alla elever i Solna kommer att erbjudas fri läxhjälp varje dag från och med skolstarten hösten 2019. I samband med att fritidshemmen för mellanstadieelever förs över till skolorna får därmed alla elever från förskoleklass till högstadium tillgång till närmare fritidsaktiviteter och daglig läxhjälp.

– Fritidshemmen har en viktig roll i vår strategi för förbättrade skolresultat. Att de nu kommer att kunna erbjuda läxhjälp till alla elever i Solna bidrar till en mer likvärdig skola och att fler barn och unga får möjlighet att nå sin fulla potential, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Samverkan ökar mellan skola och fritidshem

I samband med att fritidsverksamheten för årskurs 4 till 6 övergår till skolorna förstärks och utvecklas samverkan mellan skola och fritidshem. Upprustade lokaler för de nya fritidshemmen kommer att kunna användas under hela skoldagen såväl som efter skoldagens slut.

– Med tillgång till läxhjälp varje dag och i anslutning till skolområdet bidrar fritidshemmen till att stimulera fler elever till lärande och utveckling, säger Alessandra Wallman, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, Solna stad.

Alla har rätt till läxhjälp

Läxhjälpen anordnas av medarbetare på fritidshemmen. Alla elever har rätt till läxhjälp på skolornas fritidshem, oavsett om de är inskrivna där eller inte.

Nyckelord

Bilder

Om

Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum