Svensk Dagligvaruhandel

Dagligvaruhandeln gick stabilt i februari

Dela

Försäljningen inom dagligvaruhandeln ökade med 3,0% under februari 2019. Försäljning i butik ökade med 2,7% medan tillväxttakten i e-handeln var 20,7%, visar Dagligvaruindex från Svensk Dagligvaruhandel.

Försäljningen inom dagligvaruhandeln ökade med 3,0% under februari 2019. Försäljning i butik ökade med 2,7% medan tillväxttakten i e-handeln var 20,7%, visar Dagligvaruindex från Svensk Dagligvaruhandel.

- Försäljningen går hyggligt men om hänsyn tas till prisförändringar under det senaste året antyder det att volymen ligger i stort sett stilla. Prisförändringarna kan i sin tur kopplas till kronförsvagningen som skett under det senaste året, säger Daniel Liljeberg näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel.

Utvecklingen under de senaste 12 månaderna har varit 3,0% och SCB har rapporterat att prisförändringarna det senaste året uppgick till 2,9% (KPI, SCB). Utvecklingen under de senaste 12 månaderna (mars 2018-februari 2019) för försäljning i fysisk butik var 2,6% och för e-handel 24,3%.

Under det senaste året har den svenska kronan försvagats med över 4 procent vilket påverkat importpriserna.

För ytterligare kommentarer kontakta;

Daniel Liljeberg, Näringspolitiskt ansvarig på Svensk Dagligvaruhandel 070-9154499 
Anna Jönsson, Kommunikationschef på Svensk Dagligvaruhandel  070-9803209 

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Svensk Dagligvaruhandel
Svensk Dagligvaruhandel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

https://www.svenskdagligvaruhandel.se/

Dagligvaruindex är en månatlig rapport från Svensk Dagligvaruhandel som redovisar en stor del av den renodlade dagligvaruhandelns försäljningsutveckling i fysisk butik och på nätet. Rapporten tas fram i samarbete med HUI Research som ansvarar för statistikinsamling och kvalitetssäkring av data.

Följ Svensk Dagligvaruhandel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Dagligvaruhandel

Svagare utveckling för dagligvaruhandeln i mars25.4.2019 06:50:00 CESTPressmeddelande

Dagligvaruhandelns försäljning minskade med 2,5 procent under mars 2019 i förhållande till samma månad föregående år, visar Dagligvaruindex från Svensk Dagligvaruhandel. Minskningen beror uteslutande på att påsken infaller under april 2019 och till stor del inföll i mars förra året. Denna kalendereffekt beräknas till -5,3 procent, vilket innebär att försäljningen justerat för detta ökade med 2,8 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum