Boinstitutet

Dags att nominera till Bopriset 2018

Dela

Nu kan du nominera till det nyinstiftade Bopriset - till minne av Josef Frank. Priset på 100 000 kronor delas ut av Boinstitutet. Vinnaren kan vara en person, en organisation, ett företag eller ett projekt som bidragit till högkvalitativa och attraktiva bostäder - för alla.

Josef Frank. Foto: Lennart Nilsson. Källa: Svenskt Tenn
Josef Frank. Foto: Lennart Nilsson. Källa: Svenskt Tenn

-Bopriset ska också lyfta fram hyresrätten som en attraktiv boendeform för alla genom hela livet, säger Moa Andersson, Boinstitutet.

Josef Frank hade i sitt arbete som arkitekt, i både Tyskland och Österrike, idéer som är minst lika aktuella idag 90 år senare. Josef Frank såg också ett bra boende för alla som avgörande för ett socialt, ekonomiskt och även politiskt hållbart samhälle. Hans betydelse som arkitekt är idag mer uppmärksammad än någonsin tidigare, inte minst internationellt.

Nomineringsperioden pågår till den 31 oktober. Priset delas ut Stockholm den 6 december av Boinstitutet med stöd av Svenskt Tenn.

I juryn ingår Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö och Riksarkitekt, Erik Stenberg, lektor i arkitektur på KTH, Li Pamp, journalist och programledare, Rasmus Korsvall, regionchef för Hyresgästföreningen Norra Skåne, Peter Majanen, VD för strategiföretaget Quattroporte, samt Viktoria Walldin, antropolog på White arkitekter.

Läs mer och skicka in din nominering här.

För ytterligare information och frågor kontakta:

Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet. Tel. 0761 25 11 01

Eller

Erik Normark, kommunikationsansvarig, Boinstitutet. Tel. 0703 61 90 15

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Josef Frank. Foto: Lennart Nilsson. Källa: Svenskt Tenn
Josef Frank. Foto: Lennart Nilsson. Källa: Svenskt Tenn
Ladda ned bild
Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet Foto: Kristian Pohl
Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet Foto: Kristian Pohl
Ladda ned bild
Boprisets jury: Fr.v. Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö, Rasmus Korsvall, regionchef för Hyresgästföreningen Norra Skåne, Moa Andersson, samordnare för Bopriset, Li Pamp, journalist och programledare, Viktoria Walldin, antropolog, White arkitekter, Erik Stenberg, lektor i arkitektur på KTH, Peter Majanen, VD för strategiföretaget Quattroporte.   
Foto: Erik Normark
Boprisets jury: Fr.v. Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö, Rasmus Korsvall, regionchef för Hyresgästföreningen Norra Skåne, Moa Andersson, samordnare för Bopriset, Li Pamp, journalist och programledare, Viktoria Walldin, antropolog, White arkitekter, Erik Stenberg, lektor i arkitektur på KTH, Peter Majanen, VD för strategiföretaget Quattroporte. Foto: Erik Normark
Ladda ned bild

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum