Uppsala kommun

Dags att nominera till omsorgspriset

Dela

Nu öppnar nomineringarna till omsorgspriset 2020. Fram till 15 mars kan den som får hjälp eller stöd från kommunen, deras anhöriga och anställda inom vård, omsorg, socialtjänst och arbetsmarknadsinsatser nominera personal som bidrar lite extra till inkludering och självständighet.

Omsorgspriset är ett årligt återkommande initiativ från Uppsala kommun med syfte att stärka yrkesstoltheten bland anställda inom vård, omsorg, socialtjänst och arbetsmarknadsinsatser. Samtidigt vill kommunen inspirera till nytänkande och utveckling av ännu bättre verksamheter. Tidigare år har omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden delat ut pris, nytt för 2020 är att även arbetsmarknadsnämnden medverkar.

- Det är viktigt att sätta fokus på hur engagerade medarbetare bidrar till att människor mår bättre, känner sig trygga och inkluderas i samhället. Därför vill vi även uppmärksamma exempelvis handläggare som hjälper Uppsalabor till arbete och egen försörjning. Det innebär frihet för den enskilde, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

- Våra medarbetare jobbar varje dag för att Uppsalaborna ska få en trygg omsorg. Deras arbete är otroligt viktigt för att Uppsalas välfärd ska hålla en hög kvalitet. Jag är glad att vi genom det här priset kan uppmärksamma några av dem lite extra, säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Fyra priser om 10 000 kronor vardera delas ut av omsorgsnämnden, socialnämnden, äldrenämnden och arbetsmarknadsnämnden till anställda inom vård, omsorg, socialtjänst och arbetsmarknadsinsatser inom Uppsala kommun eller på uppdrag av kommunen. Omsorgspriset ska gå till någon som verkligen gör skillnad för andra i sitt yrkesutövande, personer som särskilt bidrar till ökad delaktighet i samhället och ett självständigt liv samt inspirerar till nytänkande på arbetsplatsen.

En jury per nämnd går igenom de nomineringar som kommer in och utser fyra vinnare. Varje jury består av nämndens presidium och fackliga representanter. Omsorgspriset 2020 delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 8 juni.

Nomineringarna är öppna fram till och med 15 mars. 


Nyckelord

Kontakter

Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden
018-727 1300
mohamad.hassan@pol.uppsala.se

Angelique Prinz Blix (L), ordförande i omsorgsnämnden
018-727 36 08
angelique.blix@pol.uppsala.se

Eva Christiernin (S), ordförande i socialnämnden
070-438 88 35
eva.christiernin@pol.uppsala.se

Caroline Hoffstedt (S), ordförande i äldrenämnden
Telefon: 018-727 13 51
caroline.hoffstedt@uppsala.se

Eva Kjeller, presskommunikatör
072-596 9010
eva.kjeller@uppsala.se

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Kommunen inför 1-kronas parkering i centrum2.4.2020 18:31:52 CESTPressmeddelande

Vid dagens krisledningsnämnd fattades beslut inom främst näringslivet och handel, i syfte att underlätta i den mycket svåra situation som uppstått efter covid-19. Enligt en mätning från Uppsala Citysamverkan har kundunderlaget i centrum minskat med nästan hälften under de senaste veckorna, jämfört med samma period förra året. För att bemöta utvecklingen har Krisledningsnämnden därför beslutat att införa stora lättnader i parkeringsavgifterna inne i centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum