Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dags för årets gymnasieintagning – hur ser det ut i er kommun?

1.7.2016 08:56 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

I dagarna får tusentals ungdomar besked om de kommer in på de gymnasieskolor och program som de sökt. Men det finns allt för många som saknar behörighet till gymnasiet.

På webbplatsen ungidag.se kan du se hur stor andel unga som går ut grundskolan med gymnasiebehörighet i just din kommun. Unga utan fullständiga gymnasie-betyg är en grupp som har särskilt svårt att komma in på arbetsmarkanden. Därför är det en viktig förutsättning att alla unga går ut grundskolan med gymnasiebehörighet.

Ung idag är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors uppföljningssystem som visar den senaste statistiken över ungas levnadsvillkor i Sverige. Statistiken är inrapporterad av tolv myndigheter och Riksidrottsförbundet och presenteras i drygt 50 indikatorer utifrån områdena:

 • Arbete och boende
 • Ekonomisk och social utsatthet
 • Fysisk och psykisk hälsa
 • Inflytande och representation
 • Kultur och fritid
 • Utbildning

På ungidag.se kan du följa utvecklingen över tid och se hur levnadsvillkoren skiljer sig åt beroende på:

 • Kön
 • Ålder
 • Födelseland
 • Utländsk/svensk bakgrund
 • Boendeort

-Att komma in på gymnasiet och att fullfölja studierna är viktigt för ungas framtida möjligheter till jobb. Slutbetyg från gymnasiet är en av de viktigaste faktorerna för ungas etablering på arbetsmarknaden, säger generaldirektör Lena Nyberg.

På www.mucf.se/ungidagse-statistik-om-unga kan du läsa mer om Ung idag. 

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum