Svenska Friidrottsförbundet

Dags för EM i friidrott för U18

Dela

Dags för framtidens friidrottsstjärnor att visa framfötterna på U18-EM i Jerusalem.

Deca Text&Bild (Ej fri bild)
Deca Text&Bild (Ej fri bild)

Äntligen startar U18-EM i friidrott i Jerusalem. Mellan den 4:e och 7:e juli kommer inte mindre än 33 svenska aktiva att ställas mot tufft motstånd under deras första mästerskap.

– De aktiva har gjort en fantastisk bedrift i att bara kvalificera sig. Att kvalificera sig till ett mästerskap är inte någonting man bara gör, så de aktiva ska verkligen vara stolta över sig själva, säger Lisa Hannula Virving som är landslagsledare för U18.

Hon säger att det kan vara väldigt inspirerande att vara med i sitt första mästerskap, men också läskigt och nervöst. Hennes förhoppning är att de aktiva ska ge sig själva chansen att prestera under tävlingarna samtidigt som hon och de andra ledarna hoppas att de kan skapa en miljö där de aktiva samtidigt får en fin upplevelse av mästerskapet.

– Vissa av de aktiva kommer att överprestera och göra fantastiska saker, medan det kanske kommer att gå mindre bra för några andra.Men om de vågar satsa samtidigt som de kan njuta och ha roligt– då har de aktiva verkligen gjort allt de kan. Sen vad "allt de kan" räcker till placeringsmässigt, det får framtiden utvisa.

Tävlingarna kommer att sändas på SVT Play under eftermiddags-, och kvällspassen, måndag till torsdag cirka klockan 16 till 20. Det är organisationens egen sändning med en svensk kommentator på hemmaplan.

Kontaktperson för media under mästerskapet är landslagsledare Lisa Hannula Virving, 070-606 83 33, lisa.hannula.virving@friidrott.se.

Via den här länken hittar du hela listan över alla uttagna aktiva till U18-EM.

(På bilden ser ni Ayla Hallberg Hossain, längdhopp.)

Kontakter

Anna-Lena Pettersson
Kommunikatör
anna-lena.pettersson@friidrott.se
076-7214584

Bilder

Deca Text&Bild (Ej fri bild)
Deca Text&Bild (Ej fri bild)
Ladda ned bild

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum