Linköpings kommun

Dags för Fairtrade Challenge

Dela

I morgon, torsdag den 20 oktober, är dagen då Fairtrade uppmärksammas litet extra. Då är det Fairtrade Challenge - en årlig fikautmaning som arrangeras över hela landet – även i Linköping.

Linköpings kommun har deltagit i Fairtrade Challenge även tidigare år, men just i år är känns det extra angeläget. Nästa år arrangerar Linköpings kommun Fairtrade Forum, den årliga samlingen för etisk och rättvis handel. Fairtrade forum är öppet för allmänheten och kommunen har inlett planeringen.

Under Fairtrade Challenge kan man fika  på jobbet, i hemmet, på äldreboendet på förskolan, och på skolan. Det viktiga är att man fikar med fairtrademärkta produkter och registrerar sitt fika på webben. Se länkar under resurslänkar.

Linköpings kommun uppmärksammar Fairtrade Challenge genom att bjuda elever och personal på Birgittaskolan och Katedralskolan på fairtradefika samtidigt som personal från gruppen för Hållbarhet och miljökommunikation informerar om kommunens fairtradearbete.

- Fairtrade Challenge har blivit en omtyckte aktivitet som fått bra genomslag i Linköping. Jag hoppas att vi får se ännu fler butiker, caféer och arbetsplatser i år som uppmärksammar schyssta arbetsvillkor världen över genom att bjuda på rättvist fika, säger kommunalråd Nils Hillerbrand (MP).

Linköpings kommun blev diplomerad som Fairtrade City 2009. Styrgruppen för Fairtrade City arbetar bland annat för att öka andelen Fairtrademärkta varor som handlas in på skolor,

förskolor, äldreboenden och för att de kommunala arbetsplatserna ska ha Fairtrademärkt kaffe i sina fikarum.

För ytterligare information kontakta miljöinformatör Niclas Alsö telefon 013-20 53 49

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum