Umeå kommun

Dags för feriejobb för unga!

Dela

Från och med måndag 14 mars har ungdomar skrivna i Umeå kommun möjligheten att söka kommunens feriejobb. I år är det de som är födda 2005 som kan söka sommarjobb.

Det kommunala sommarjobbet är för många en första kontakt med arbetslivet och en bra erfarenhet att ta med sig senare i livet.

Som tidigare år är förhandsintresset stort.Ungdomarna kan ansöka via umea.se/ferieprao fram till 1 april. Ett kommunalt sommarjobb innebär att man arbetar sex timmar om dagen under en tre veckors period. Ungdomarna kan välja mellan tre olika perioder. 

Förra året hade cirka 700 ungdomar kommunalt sommarjobb inom en rad olika områden. Valalternativ som finns hittar ungdomarna i ansökningsformuläret.

Lönen för kommunalt sommarjobb är 57 kr/timmeinklusive semesterersättning.

En bra chans att komplettera sina betyg är Ferieskolan. En verksamhet som kommer tillbakaäven i år. Det är inget ungdomarna kan söka till, men det ger de som behöver det en möjlighet. Erbjudande om deltagande i Ferieskola som alternativ till kommunalt sommarjobb är ett nära samarbete mellan gymnasieskolorna och Arbetsmarknads- och integrationsavdelningen.  

 

För mer information:
Pia Johansson

feriesamordnare

090-16 41 29

pia.johansson@umea.se

Catarina Fahlström
enhetschef, Arbetsmarknad och integration
090-16 49 26
catharina.fahlstrom@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Barn och unga firar Kulturskolans dag!16.5.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

21 maj samlas över 300 barn och 70 medarbetare från Kulturskolan i Umeå för att visa upp den breda verksamheten. På bland annat Väven, Utopia och Hamnmagasinet står barn och unga på scen för att framföra teater, musik och cirkus. Det blir vernissage, filmvisningar och besökarna erbjuds också möjlighet att prova-på inom flera ämnen. Självklart finns även tillfällen att på plats skapa och vara kreativ!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum