Grums kommun

Dags för Framtidsdagen för alla åttondeklassare i Grums kommun

Dela

På fredag är det dags för Framtidsdagen för alla åttondeklassare på Jättestenskolan i Grums. Tillväxtfunktionen anordnar Framtidsdagen för tredje året i rad och syftet med dagen är att inspirera eleverna och att visa upp de olika yrken och de olika utbildningar som finns.

Youtubern Hampus Hedström föreläser för åttondeklassar i Grums kommun.
 

I år bjuds eleverna ner till Gruvan i Grums där vi inleder med att tillväxtfunktionen presenterar sig och sina utbildningar och yrken samt samtalar kring hur deras arbetsdagar kan se ut och vilka olika uppdrag som ingår i deras tjänster. Därefter kommer Erivan Waysi och har ett Grumsquiz med eleverna. Klockan 10.15-11.30 får eleverna mingla runt bland de företagare som finns på plats för att lära sig mer om olika yrken och utbildningar. Bland utställarna finns Polisen, Räddningstjänsten, Ambulansen, BillerudKorsnäs, Stora Enso Gruvöns Sågverk, NWT, Triton Valsteknik, Arbetsförmedlingen, Wermlandsevent samt bibliotekarie och kommunikationsansvarig från Grums kommun.

På eftermiddagen är det två inspirationsföreläsningar. Först föreläser Ashkan Fardost, doktor i organisk kemi och collaborator på Hyper Island. Han driver också företaget Oddball Ventures. Dagen avslutas med youtubern Hampus Hedström.

Tid: Fredag 18 maj kl. 10.15 till 11.30
Plats: Gruvan i Grums, Sveagatan 118

Nyckelord

Bilder

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00http://www.grums.se/

Grums kommun är en Vänerkommun vackert belägen i södra Värmland. Vi är en del av Karlstadsregionen och här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

Bo vill göra samhället mer rättvist18.6.2018 09:10Pressmeddelande

Årets eldsjäl i Grums kommun heter Bo Tegestam och är 81 år gammal. På nationaldagen tilldelades han Grums kommuns nya utmärkelse Årets eldsjäl för sitt mångåriga engagemang inom FUB, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning och HSO, handikappföreningarnas samarbetsorgan, numera Funktionsrätt Grums. –Jag har blivit rik, inte på pengar, men på erfarenheter, relationer och glädje, säger Bosse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum