Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Dags för Göteborgs Kulturkalas 2018!

Dela

Nu är det dags för årets Kulturkalas, den 14-19 augusti och fylls Göteborg av musik, teater, dans, litteratur, slöjd, film, mat och mycket, mycket mer. I år samtidigt som EuroPride i Göteborg kan besökarna se fram emot något alldeles extra.

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.

Årets Kulturkalas tillsammans med EuroPride bjuder på över 1 400 programstarter under sex dagar med artister som bland andra, Nancy Ajram, Ane Brun med Symfonikerna, Boy George med Culture Club, Barnens Kulturkalas med Varieté Göteborg, Bokskogen med HBTQ-tema och Boostpalats, mat från alla världens hörn, Poetry Slam, Twisted Feet Gbg City Jam, Impro på 2lång och UpMarket för att nämna några exempel.

Det är också valår och 100 år sedan Sverige blev en modern demokrati, därför har ett demokratitorg skapats med de politiska partierna och varje dag arrangeras valdebatter med Britt-Marie Mattsson. Tema för debatterna är: tisdag – Stadsplanering och Västlänken, onsdag – Miljö och klimat, torsdag – Kultur, folkbildning och föreningsliv, fredag – Skola, utbildning och ungdomsarbetslöshet, lördag – Nationell HBTQ-debatt på EuroPride, söndag – Jämlikt Göteborg, integration, segregation och arbetsmarknad. De politiska partier som bjudits in till valdebatterna är de partier som finns representerade i kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagen/EU-parlamentet.

Göteborgs Kulturkalas fortsätter att arbeta för miljö och hållbarhet och börjar i år sitt arbete mot ett engångsfritt evenemang och testar tre system: Området Green Corner i Bältesspännarparken blir helt engångsfritt och porslin, glas och bestick diskas i Diskmobilen. Krögaren på plats kommer att ha flergångsglas. Besökare uppmuntras att använda flergångslådor genom att alla matförsäljare ger 10 procent rabatt till de som har med egen matlåda. Mat i engångsmaterial blir alltså dyrare.

Som vanligt är allt på Kulturkalaset och i år också på EuroPride gratis, förutom det som säljs hos matförsäljare och på marknader.

Här hittar du programtidningen digitalt!

Här kan du söka i programmet!

Om Göteborgs Kulturkalas

Kulturkalaset vill skapa ett mänskligare och roligare Göteborg, där stadens och regionens rika kulturliv kan upptäckas. Festivalen genomförs av Göteborg & Co på uppdrag av Göteborgs Stad med stöd av Västra Götalandsregionen och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Närmare 200 olika kulturaktörer och ett 30-tal olika sponsorer och samarbetspartners bidrar till Kulturkalasets mångfacetterade utbud. Göteborgs Kulturkalas har fortsatt sitt prisade hållbarhetsarbete med inriktning på den sociala hållbarheten med fokus på jämställdhet, mångfald och tillgängligt.

2018 genomförs Göteborgs Kulturkalas samtidigt som Europride 2018 i Göteborg den 14-19 augusti, och kommer bland annat att samverka kring både programinnehåll och evenemangsytor i centrala Göteborg.

Kontakter

Bilder

Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Göteborgarnas historiefrågor blir film i samarbete mellan Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Stadsmuseum4.6.2019 16:00:00 CESTPressmeddelande

Byggdes Göteborg verkligen i ett träsk? Vem var biskopen i Biskopsgården? Och varför finns det ingen spårvagn nummer 12? Göteborgs 400-årsjubileum tillsammans med Göteborgs Stadsmuseum efterlyser göteborgarnas frågor om Göteborgs historia. Tio frågor får svar i videoserien ”Hur hamnade vi här?” som sänds i sociala medier i höst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum