Stockholms stad

Dags för gymnasieval! – Stockholms stad bjuder in till smittsäkrade öppna hus

Dela

Den 18 januari öppnar ansökningsperioden för gymnasiet. Stockholms stad har 26 kommunala gymnasieskolor med mängder av yrkes- och högskoleförberedande program att välja på. Under januari och februari bjuder gymnasieskolorna in till öppet hus. Trots rådande restriktioner kommer de flesta gymnasieskolor gå att besöka fysiskt och besökare behöver inte visa covid-pass.

- Att välja gymnasium är ett mycket viktigt val för ungdomarna att göra. Öppna husen är värdefulla för att underlätta deras val och göra dem trygga i sina beslut. Att få besöka skolorna, träffa skolornas elever och lärare, se lokalerna, ställa frågor och uppleva stämningen, är av stor vikt för eleven ska kunna göra en helhetsbedömning, säger Joachim Håkansson gymnasiedirektör.


- Alla skolor har gjort riskbedömningar och de skolor som kommer att hålla fysiska öppna hus ser till att det finns möjlighet att hålla avstånd och att det inte släpps in för många besökare samtidigt i lokalerna. Vi bedömer att vi kan genomföra detta på ett smittsäkert sätt, poängterar Joachim Håkansson.

Öppet hus – se hela listan till Stockholms stads kommunala gymnasieskolor på webben.

Information om Stockholms stads kommunala gymnasieskolor finns på webben.

Presentationsfilm om Stockholms stads gymnasieskolor visas på vår videoportal.


Kontakta gärna utbildningsförvaltningens pressnummer 08-508 333 00 eller info.utbildning@edu.stockholm.se


Så här går det till att söka till gymnasiet i Stockholm:

Det är viktigt att eleverna skickar in sin ansökan i tid. En sen ansökan gör att eleven hamnar sist i kön till en gymnasieplats. Det betyder att eleven då endast kan bli antagen om det finns lediga platser kvar när alla andra elever har fått plats.


Viktiga datum gymnasievalet 2022

17 januari: Lösenordsbrev med inloggningsuppgifter skickas till alla elever i slutet av vecka 2 och är framme i brevlådan senast i början av vecka 3.

18 januari: Ansökan öppnar.

15 februari: Ansökan stänger klockan 23.59.

19 april: Preliminära antagningspoäng visas och ansökan öppnar för omval. Det visas inte några preliminära antagningssiffror för sökande till Gymnasiesärskolan.

17 maj: Ansökan stänger för omval klockan 23.59.

17 juni: Betygen syns på ansökningswebben Indra. Logga in och titta så allt stämmer!

1 juli: Resultatet av slutgiltiga antagningen visas på Gymnasieantagningens webbplats.

18 juli: Sista svarsdag på slutantagningsbeskedet

2 augusti: Reservantagning 1 klar.

7 augusti: Sista svarsdag för reservantagning 1.

9 augusti: Reservantagning 2 klar.

14 augusti: Sista svarsdag för reservantagning 2.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum