Region Norrbotten

Dags för höstdos mot covid-19

Dela

Idag öppnar bokningen för höstdos av vaccin mot covid-19. Äldre och personer i riskgrupp är de som står först på tur. Vaccinationsstarten sker 1 september.

Alla som är 18 år och äldre kommer att få möjlighet att vaccinera sig med en höstdos mot covid-19.

Vaccinationen kommer att ske enligt de nya rekommendationerna. De som kan boka tid idag och vaccinera sig från 1 september är personer som är 80 år och äldre samt de som bor på SÄBO, har hemsjukvård eller hemtjänst.

– När vi märker att bokningstrycket bland de äldsta sjunker kommer vi erbjuda vaccination till ytterligare grupper. Det kommer ske i ordningen åldrarna 65-79 år, riskgrupper inklusive de med måttlig till allvarlig immunbrist och sist övriga från 18 år och uppåt, säger Pia Näsvall, vaccinationssamordnare för Region Norrbotten.

Många undrar hur många doser just de får ta. Svaret är att så länge man är över 18 år får man ta en höstdos oavsett antal doser som man tidigare tagit. Det viktiga är att det gått nog länge innan föregående dos, det vill säga minst fyra månader.

– Vaccinationen mot covid-19 och höstdosen är till för att du ska slippa sjukdom och dessutom få ett långvarigt skydd på ett säkert och kontrollerat sätt, säger Pia Näsvall.

Alla som är 65 år och äldre kommer att få information om höstdosen skickat hem till sig med post.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum