Enköpings kommun

Dags för höstlov i Enköping

Dela

Årets höstlov innehåller ett brett utbud av aktiviteter för barn och unga i Enköping där några av inslagen är Tiktok-workshop, författarbesök och möjlighet att prova på olika sporter. Många av aktiviteterna har begränsat antal platser och bokas på kommunens webbplats.

– Snart är det dags för höstlov där vi har ett stort utbud av aktiviteter för barn och unga och äntligen får de besöka oss fysiskt igen! Exempelvis kan en prova på workshop i att göra roliga kortfilmer på Tiktok, skapa sin egen färg i Konstklubben, delta i skrivverkstad på biblioteket och lyssna på olika författarbesök, säger Sopie Bourdiol, kultursekreterare.

Tre författarbesök

Under höstlovet blir det tre författarbesök. Lördag 30 oktober klockan 13.00 besöker Camilla Brinck, författaren till syskonmössen Musse och Helium, Enköpings bibliotek. Hon berättar om sina böcker och äventyren i Djurriket. Tisdag 2 november, klockan 14.00 besöker Camilla Lagerqvist, författaren bakom bokserierna Amerikaäventyret och Svarta rosorna Örsundsbro bibliotek för att berätta om sina böcker och hur hon skapar fartfyllda äventyr i sina berättelser. Tisdag 2 november klockan 19.30 på bibllioteket i Enköping berättar ståuppkomikern och författaren Melody Farshin om hur man som minoritet skriver på egna villkor.

Utforska din kreativitet

Va med på en workshop där du kan testa på att göra roliga kortfilmer med Tiktok. Med konstklubben kan du lära dig skapa egen färg av ägg, pigment och vatten. Tekniken är urgammal och grunden till all bildkonst. Finns författardrömmar? Besök biblioteket där skrivsugna får chansen att testa korta skrivövningar, ta del av skrivtips, leka med ord och prova på olika sätt att skapa texter. Alla som gillar Roblox och som har dator med internetuppkoppling kan vara med på en digital aktivitet där en får testa att bygga en egen bana i Roblox tillsammans med ungdomar från Hemkodat.

Workshopdagar för ungdomar i årskurs 9

Måndag 1 november och tisdag 2 november klockan 09.00–15.00 anordnas gratis workshopdagar där ungdomar som går i årkurs 9 får lära sig massor om att spela i band, mixa och spela in musik, filma och redigera! Inga förkunskaper krävs.

Prova på olika sporter

Den som vill röra på sig har bland annat chansen att prova på basket, boxning, brottning, fotboll och handboll. På Pepparrotsbadet anordnas det roliga vattenaktiviteter under veckan som alla avslutas med god och hälsosam lunch eller mellanmål.

Se hela programmet för höstlovet och boka platser: https://enkoping.se/hostlov 

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum