Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks Kommun

Dags för invigning av den nya familjecentralen i Örnsköldsvik

Dela

En familjecentral som drivs i samarbete mellan Örnsköldsvik kommun och Region Västernorrland, kommer inom kort att erbjuda råd, stöd och service till barnfamiljer i Örnsköldsvik. Allt samlat på en enda plats.

Örnsköldsviks nya familjecentral har sina lokaler på Fröjastigen 1.
Örnsköldsviks nya familjecentral har sina lokaler på Fröjastigen 1.

Den nya familjecentralen som ligger på Fröjastigen i Örnsköldsvik, är en samlokalisering av öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral, socialt stöd, nattomsorg och förskola. Något som möjliggjorts genom samarbete mellan Region Västernorrland och Örnsköldsviks kommun.

Familjecentralen har en förebyggande och främjande inriktning och ska fungera som en öppen mötesplats. Där ska vårdnadshavare och deras barn samt blivande föräldrar kunna få stöd i föräldraskapet, dels av varandra, dels av de olika professioner som arbetar inom familjecentralen. Tanken är också att familjecentralen ska erbjuda olika aktiviteter och träffar vartefter verksamheten kommer igång.

Med start i september sker en successiv inflyttning av de verksamheter som ska samsas i familjecentralen. Men redan till invigningsdagen kommer barn och personal från den nattomsorg (barnomsorg på obekväm arbetstid) som kommer att ha sina lokaler på Fröjastigen att finnas på plats för att delta i firandet.

Media hälsas välkomna till officiell invigning av familjecentralen
Tid: Torsdag 30 augusti, kl 15:00.
Plats: Fröjastigen 1,Örnsköldsvik.

Medverkar vid invigningen gör bland andra:
Per Nylén, kommunstyrelsens 1.e vice ordförande Örnsköldsvik.
Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör Region Västernorrland

Nyckelord

Kontakter

Per Nylén, kommunstyrelsens 1.e vice ordförande Örnsköldsvik, 070 – 514 22 60.

Bilder

Örnsköldsviks nya familjecentral har sina lokaler på Fröjastigen 1.
Örnsköldsviks nya familjecentral har sina lokaler på Fröjastigen 1.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum