Örnsköldsviks Kommun

Dags för invigning av den nya gång- och cykelbron i Husum

Dela

Lördag 26 maj invigs en ny gång- och cykelbro över Gideälven i Husum. Brobygget är en del i kommunens prioriterade infrastruktursatsningar.

I samband med Husumdagen 26 maj invigs den nya gång- och cykelbron i Husum. Den nya bron ansluter till befintliga gång- och cykelvägar från Varvet respektive Dombäcksön och innebär att oskyddade trafikanter åter kan färdas trafiksäkert över Gideälven.

Tidigare förbindelse, den 70 år gamla ”Varvsbron”, stängdes 2014 på grund av säkerhetsskäl. Bygget av den nya bron, som är en 276 meter lång stålkonstruktion, påbörjades under sensommaren 2017. Under perioden däremellan var fotgängare och cyklister inledningsvis hänvisade till E4-bron över älven innan en tillfällig bro kunde lånas in som ersättning under byggtiden.

Renovering av broar och kajer är ett prioriterat område inom kommunens infrastruktursatsningar. Kostnaden för den nya bron i Husum beräknas till 37 miljoner kronor.

Media välkomnas till invigningsceremoni
Dag: Lördag 26 maj, 10:00-11:00.
Plats: Dombäckviken, Husum.
Invigningstal av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Leif Lindholm. Medarbetare från kommunens trafik- och parkavdelning kommer också att finnas på plats
 

Nyckelord

Kontakter

Mikael Kristiansson, avdelningschef, trafik- och parkavdelningen, 070-191 89 45
Magnus Wiklund, drift- och underhållsstrateg, trafik- och parkavdelningen, 070-696 45 77
Ronny Vikström, byggprojektledare, trafik- och parkavdelningen, 0660-882 02

Bilder

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum