Örnsköldsviks Kommun

Dags för invigning av Örnsköldsviks nya vård- och omsorgsboende

Dela

Under medverkan av barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren invigs Örnsköldsviks kommuns nya vård- och omsorgsboende den 13 april.

Den 13 april 2018 inviger Örnsköldsviks kommun ett nytt vård- och omsorgsboende i Själevad.
Den 13 april 2018 inviger Örnsköldsviks kommun ett nytt vård- och omsorgsboende i Själevad.

Fredag 13 april invigs Örnsköldsviks kommuns nya vård- och omsorgsboende i Själevad. De första hyresgästerna har precis flyttat in och inom kort kommer det att var full aktivitet i boendet som inrymmer 90 lägenheter. Vid invigningsceremonin avslöjas vad det nya boendet, som gått under arbetsnamnet ”Nybygget”, ska heta. Namnet är resultatet av en tävling där allmänheten har fått lämna in förslag.

”Nybygget” är naturskönt beläget invid Moälven. Ett funktionsprogram har legat till grund för utformning av en attraktiv och stimulerande utomhusmiljö och en trivsam och väl fungerande innemiljö. Förutom att boendet är förberett för många moderna tekniska lösningar är det också konstruerat som ett energisnålt passivhus.

Media hälsas välkomna till invigningen
Tid: Fredag 13 april, klockan 13:00.
Plats: ”Nybygget”, Hampnäsvägen 23 B, Själevad (mellan Prästbordets vård- och omsorgsboende och kvarvarande delar av Rosenborgs servicehus)

OBS: Byggarbeten gör att parkeringsplatserna är ytterst få. Vid församlingshemmet mittemot kyrkan finns en betalparkering.

Nyckelord

Kontakter

Anna-Belle Strömberg, omsorgsnämndens ordförande, 070 – 190 49 49.
Anna Reynberg Sjölund, avdelningschef särskilt boende, 070 – 190 59 09.

Bilder

Den 13 april 2018 inviger Örnsköldsviks kommun ett nytt vård- och omsorgsboende i Själevad.
Den 13 april 2018 inviger Örnsköldsviks kommun ett nytt vård- och omsorgsboende i Själevad.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik4.2.2020 17:22:59 CETPressmeddelande

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 4 februari 2020. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats. Vill utreda hamnutbyggnad Kommunstyrelsen vill att fullmäktige ska ge kommunorganisationen i uppdrag att genomföra de utredningar som krävs för att fatta ett beslut om att bygga ut hamnen i Hörneborg i Örnsköldsviksfjärden till en allmän hamn. Utredningar ska också genomföras för att kunna fatta beslut om den strategiska utvecklingen av godsterminalen i Arnäsvall och om vägnätets bärighet för bärighetsklass 4. Bakgrunden är den rapport om infrastruktur för framtida godstransporter som tagits fram och som visar på brister i infrastrukturen och förslag på prioriteringar för att klara industrins prognoser om ökade godsmängder. Föreslår avslag på cykelledsförslag Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige ska avslå den motion som Bo Ekeborg (SD) har lämnat in om en förändrad dragning av cykelleden från Järveds båthamn till Hamnparken och Arena

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum