Enköpings kommun

Dags för jullov

Dela

Kom och lyssna på fartfylld konsert, delta på workshop i musik eller eget konstskapande. Var med under författarbesök samt pyssel i biblioteket - här finns något för alla!

– Det känns roligt att kunna erbjuda en mängd spännande och kreativa aktiviteter att prova på, där barn och unga bland annat får tillfälle att uttrycka sin skaparförmåga på olika sätt, säger Sophie Bourdiol, kultursekreterare på upplevelseförvaltningen.

Till biblioteket kommer författaren Anders Palmaer och berättar om julmonster som man förr trodde fanns på riktigt. Har du hört om blodiga Lucia, den fasansfulla Hans Trapp och Krampus som varje jul fyller sin tomtesäck med elaka barn? På biblioteket finns det också julpyssel och ett Harry Potter-quiz.

Magnus och Irina bjuder på en sprakande, magisk och glädjefylld musikalisk fest med klarinett och accordion. Toner från hela världen möts och blandas med trollerikonster, brasilianska rytmer och sång från nordeuropeiska melodier. Konserten hålls i Tingshuset.

Utforska din kreativitet

På jullovet anordnas två olika workshop, en med musik och en med konst. Musikerna Magnus och Irina har en workshop där deltagarna för dig som själv spelar ett instrument eller bara är intresserad av musik. Du får prova på musik- och improvisationsövningar tillsammans med artisterna.

På workshop med tema konst får deltagarna tillsammans med Charlotte Åberg deltagarna fylla våra vita papper med drömmar, önskningar och förhoppningar. Charlotte Åberg är aktuell med utställningen Tabula Rasa i Konstfönster Joar.

För den med skaparlust finns chansen att skapa ett eget fantastiskt djur i lera på Konstklubbens aktivitet. Kanske en krokofant eller en tigeranka, fantasin är enda begräsningen.

Simskola och livräddning på Pepparrotsbadet

Under jullovet blir det en rad olika aktiviteter på Pepparrotsbadet. Allt från simskola, olika tävlingar och stafetter till chansen att prova och öva djupdyk, bogsering, upptag, bad och båtvett samt övningar för att livrädda.

Se hela programmet för jullovet och boka plats

Många av aktiviteterna har begränsat antal platser. Se hela programmet på kommunens webbplats:http://enkoping.se/jullov 

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum