Norrköpings kommun

Dags för Kulturnatten i Norrköping

Dela

I över 30 år har Norrköping fyllts av liv och rörelse under Kulturnatten. Den 29 september är det dags igen och det är som vanligt en stor bredd på kulturupplevelserna.

Konstnär: Sandra Björn
Konstnär: Sandra Björn

– Äntligen är det dags igen för årets upplaga av Kulturnatten, och återigen kan vi se ett program fyllt med allt från musik, teater och dans till VR-spel, såpbubblor och akrobatik. Det är verkligen ett dygn fyllt med kultur av alla dess slag och former. Den goda stämning som arrangörerna och besökarna fyller staden med under dagen går inte att mäta med något annat under året, och jag hoppas att årets kulturnatt blir lika välbesökt som tidigare, säger Sandra Sandborg Johansen, handläggare på kultur- och fritidskontoret.

Det är Norrköpings föreningar, organisationer, företagare och privatpersoner som fyller Kulturnatten med innehåll och de flesta av arrangemang har fri entré. För samordningen står Norrköpings kommun som ansvarar för program och hemsida. Kultur- och fritidskontoret bidrar med arrangemang på Konstmuseet, Stadsbiblioteket, Stadsmuseum, Kulturskolan och Cnema.

– Kulturnatten är en fantastisk möjlighet för alla att hitta sin grej. Det är en sådan mångfald i utbudet. Vi har så mycket att vara stolta för i Norrköping, säger Maria Modig, Kultur- och fritidsdirektör.

Årets Kulturnattsaffisch är skapad av konstnären Sandra Björn, som har ägnat sig åt konststudier och nu läser mediegestaltning och socialantropologi vid Linköpings Universitet. I sitt konstnärskap intresserar hon sig för stämningar, känslouttryck och vardagsdramatik. Årets Kulturnattsaffisch gestaltar den känsla av hem som staden är för henne. Hon menar att staden är mer än själva platsen i sig. Att den också är de människor som bor i den, och de kulturella uttryck som delas och skapas tillsammans. Sandra Björn tycker att Kulturnatten har en särskild stämning med en atmosfär av förväntan och magi. Att den uttrycks i många olika färger och former, och att den framförallt är vi.

Affischen och programbladet finns att hämta på Stadsbiblioteket, Rådhuset, Kontaktcenter, Stadsmuseet, Konstmuseet, Cnema, Visualiseringcenter, Arbetets museum och Turistcenter. Symboler i programmet visar vilka aktiviteter som är tillgänglighetsanspassade. Mer information och samtliga programpunkter finns på letscreate.norrkoping.se/kulturnatten.

Kontaktperson:
Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef utvecklingsstöd och bidrag
Telefon: 0730-20 23 68

__________________________________________

­­­­­­­­­­­­­­Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-574 70 69

Nyckelord

Bilder

Konstnär: Sandra Björn
Konstnär: Sandra Björn
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum