Metalliska material

Dags för Metalliska materials programkonferens 2021!

Dela

Nu är det snart dags för det strategiska innovationsprogrammet Metalliska materials årliga programkonferens! Den 17 mars så går programkonferensen av stapeln och i år blir den populära konferensen helt digital, men har självklart ett minst lika relevant program som vanligt.

– Vi har precis satt de sista detaljerna för årets programkonferens och det känns jättebra att vi fått ihop ett sådant spännande och brett program i år. Jag är glad att våra deltagare varit snabba med att anmäla sig, eftersom det signalerar att konferensen och det vi diskuterar där är efterfrågat, säger Gert Nilson, programchef för Metalliska material.

Metalliska materials årliga programkonferens, Sveriges främsta konferens för metallforskning, arrangeras i år för åttonde året i rad. Det är ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang, som vanligtvis samlar 200 personer under två dagar, på en konferensanläggning utanför Stockholm. Förra året blev konferensen en hybrid med en fysisk dag och ett antal digitala föredragsdagar.

– I år kör vi helt digitalt, det var en självklarhet med tanke på rådande pandemitillstånd. Men vi har lärt oss mycket under det senaste året och våra deltagare är vana vid det digitala formatet. Det känns viktigt att inte ställa in, utan ställa om, säger Tommy Ekholm, kommunikatör på Metalliska materials programkontor.

Till programkonferensen samlas företrädare för näringsliv, akademi och myndigheter för att diskutera området metalliska material och det strategiska innovationsprogrammet. Det är fritt fram för alla intresserade att kostnadsfritt anmäla sig för att ta del av årets program.

– Utöver information om programmet Metalliska material och aktuella utlysningar så kommer vi även att prata om framtida forskningssatsningar inom metallområdet, nutid och framtid för additiv tillverkning, grafen och hur det kan användas tillsammans med metall. Vi kommer också att få ta del av ett segment med fokus på stål och vätgas, ur ett framtidsperspektiv. Där kommer bland annat Maria Persson Gulda, CTO för aktuella H2 Green Steel att delta, säger Tommy Ekholm.

På grund av det rådande läget med coronapandemin så är årets konferens alltså helt digital. Det gör att konferensen, som brukar ligga över två dagar, nu sker under en eftermiddag den 17 mars. Konferensens andra dag brukar vara fylld med presentationer från Metalliska materials alla forskningsprojekt. Dessa projektsessioner kommer även de att ske digitalt och de kommer att spridas ut över flera dagar under våren.

Det går att anmäla sig och ta del av hela programkonferensens dagsprogram via Metalliska materials webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Det strategiska innovationsprogrammet Metalliska material syftar till att förverkliga den strategiska forsknings- och innovationsagendan Nationell samling kring metalliska material. Programmet är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas satsning på strategiska innovationsprogram och samlar Sveriges metallindustrier: stål, aluminium, hårdmetall, gjutstål, gjutjärn och gjutna icke-järnmetaller.

 

 

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

 

Följ Metalliska material

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Metalliska material