Norrköpings kommun

Dags för populära stadsvandringar med Norrköpings stadsmuseum igen

Dela

1 maj drar Norrköpings stadsmuseum igång sommarens stadsvandringar. Från maj till och med september kommer det vara stadsvandring torsdagar, lördag och söndag. Nytt för i år är en stadsvandring om hamnens historia och framtid.

Bild: Norrköpings kommun.
Bild: Norrköpings kommun.

–  Våra stadsvandringar har blivit en uppskattad del av sommaren i Norrköping, både för våra Norrköpingsbor och våra besökare. Sommarens stadsvandringar är som vanligt fyllda med spännande historia om både människorna som bott och arbetat här samt platsen Norrköping, säger Maria Jönsson, chef på Norrköpings stadsmuseum.

I år erbjuds stadsvandringar tre dagar i veckan, torsdagar klockan 18.00 samt lördag och söndag klockan 14.00. Alla vandringar tar cirka 1 timma och startar vid stadsmuseets entré, förutom årets nya vandring om hamnen som startar vid ankaret bredvid restaurang Tullhuset Seaclub vid Hamnbron samt hällristningsvisningen 16 juni som startar vid Himmelstalundsbadet.

Två av de populära stadsvandringarna är Vandra i Industrilandskapet, om hur ett nedslitet industriområde förvandlades till en unik sevärdhet mitt i centrala Norrköping, och Johannavandringen, en dramatiserad stadsvandring om en av textilarbetarna som arbetade i Industrilandskapet för drygt hundra år sedan.

–  Den nya stadsvandringen om hamnen, har sin utgångspunkt i attNorrköping alltid har varit en viktig hamnstad. Härifrån skeppades vapen och råvaror ut från Holmens bruk och Finspångs bruk på 1600-talet. Nu omvandlas området till en helt ny stadsdel i Norrköping. 2023 flyttar de första hyresgästerna in och längs kajerna skapas gångstråk och en gammal skeppsdocka har blivit en kanal, säger Anette Kindahl, intendent på Stadsmuseet.

Biljetter bokas via www.salver.se.

För hela programmet, vänligen besök kalendariet på Norrköpings stadsmuseums hemsida: Kalendarium | Norrköpings stadsmuseum (norrkopingsstadsmuseum.se)

Kontakt:
Anette Kindahl
Titel: Intendent Norrköpings stadsmuseum
Telefon: 011-15 26 24

Åsa Birgersson
Titel: Norrköpingsguide, ansvarig för den nya hamnvandringen
Telefon: 070-727 59 99
___________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim
Telefon: 072-584 72 15

 

Bilder

Bild: Norrköpings kommun.
Bild: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum