Huddinge Kommun

Dags för prisutdelningsregn på kommunfullmäktige 11 december

Dela

På kommunfullmäktige den 11 december är det prisutdelning för Huddinge kommuns byggnadspris, miljöpris samt för demokratiberedningens tävling ”Demokrati i sociala medier #hjärtapånätet”.

Ån mellan Magelungen och Ågestasjön. Foto: Huddinge kommun
Ån mellan Magelungen och Ågestasjön. Foto: Huddinge kommun

Vinnarna har presenterats vid olika tillfällen under hösten. Den 11 december är det dags för den formella prisutdelningen.

Huddinge kommuns miljöpris 2017

Vinnaren är Ingemar Herber som får priset för sin mångåriga och värdefulla inventering och kartläggning av floran i Huddinge. Priset delas ut av Christian Ottosson (C), kommunalråd och ordförande i miljöberedningen.

Huddinge kommuns byggnadspris 2017

Bostäderna vid Gretas Backe röstades fram som årets vinnare av Huddingeborna. Byggnaderna är ritade av Joar Arkitektbyrå och uppförda av Eknors fastighetsutveckling. Totalt finns nio bostäder i bostadsrättsföreningen Fredriksdals Trädgårdar. Priset delas ut av Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Tävlingen demokrati i sociala medier #hjärtapånätet

Det vinnande bidraget gjordes av Vendela Lindström i klass 9 B, Edboskolan. Andra pris gick till Elsa Engqvist Gentele, Emelie Eriksson, Frida Melchert, Nicole Bermar samt Emelie Wiorek i klass 8 b på Kvarnbergsskolan. Tredje pris får Tindra Carp och klass 9A på Kungsklippeskolan. Prissumman går till hela klassen. Priset delas ut av Ingalill Söderberg (DP), Jennifer Lindh (M) och Nujin Alacabek (V), alla i demokratiberedningens presidie.

Mer information om priserna

Läs mer om Byggnadspriset och om årets vinnare.

Läs mer om Miljöpriset och om årets vinnare.

Läs mer om tävlingen #hjärtapånätet och de vinnande bidragen.

För mer information kontakta:

Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med nästan 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Nyckelord

Bilder

Ån mellan Magelungen och Ågestasjön. Foto: Huddinge kommun
Ån mellan Magelungen och Ågestasjön. Foto: Huddinge kommun
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum