Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Dags för SM i tyngdlyftning 2021

Dela

Fredagen den 8 oktober till och med söndagen den 10 oktober arrangeras SM i tyngdlyftning i Eleikos lokaler i Halmstad. Här kommer tider, startlistor och information om tävlande.

Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez

Med i detta utskick finns gruppindelningar och tider för hela helgen.

När: 8-10 oktober
Var: leiko Sport Center ligger inne i Eleiko AB:s lokaler på Klastorpsvägen 18, 302 62 Halmstad. Karta finns här.

Önskar du bevaka SM på plats och/eller bilder/video?
Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att ha en fotograf på plats i Halmstad som kan skicka still/rörliga bilder och synkar till den som behöver. Maila sebastian.nurmi@tyngdlyftning.org med önskemål.


Här kommer information om respektive tävlingsklass:

Damer

Klass 45

En klass med två lyftare garanterar att en svensk mästare kan koras och Mossebergs Nasrin Mosawi får gälla som favorit även om Caroline Lagerborg från Spårvägen inte kommer att ge sig lätt.

Klass 49

Hela sex lyftare är anmälda i denna viktklass där Karlstads Surya Sundqvist gäller som favorit. Bakom henne ser det ut att kunna bli kamp om medaljerna.

Klass 55

Tolv damer i klass 55 gör denna till en av de största på årets SM. Rutinerade Sofi Enocksson-Rito från ASK Eskilstuna får lyfta med favorittrycket. Även i denna klass kan det bli intressant kamp om medaljerna med flera lyftare inblandade.

Klass 59

Denna klass samlar elva lyftare och Donna Berglund från ASK Eskilstuna är favorit. I övrigt blir det spännande och se vem som blir bästa ungdom i klassen av Nellie Vikström och Ida Wallin då årets europamästarinna i stöt, Tilde Muhrman, står över SM.

Klass 64

Denna viktklass är den största på årets SM med hela 17 deltagare anmälda. Vi får se en av Sveriges bästa lyftare Daniela Gherman, Sörby, som senaste tiden utvecklat sina resultat och slaktat de svenska rekorden men tyvärr har Jenny Adolfsson strukit sig på grund av skada. Håll ögonen på Halmstads Alisa Rothstein som trots blygsamt anmält resultat kan ge sig in i medaljstriden. Kan bli rekord igen i denna klass vilket gör den till extra sevärd.

Klass 71

Årets OS-fyra Patricia Strenius, Nordic, går ner en klass och tävlar på SM i 71. Skyhög favorit men bakom henne kan det bli en fin match om silvret mellan framföra allt Sörbys Anna Fomina och Eskilstunas Ida Åkerlund. Wilma Antfolk från Nilas och Alva Cederholm som representerar Nordic vill nog lägga sig i också. Även i denna klass kan det ryka några rekord.

Klass 76

Urstarka Ida Rönn från Fyshuset är given favorit och bakom henne kan vi förvänta oss en kamp om silvret mellan Nicol-Alejandra Ericsson (VOLVE Academy AC) och Mimmi Liwendahl (Stockholms AK).

Klass 81

En SM-klass utan någon tydlig favorit. Kan bli en mycket spännande klass där Nordics Matilda Kipsaar och Fysikens Matilda Hjälterud kommer att få en tuff kamp från Nilas-junioren Hillevi Carlsson. Kanske kan Eskilstunas Ida Larsson överraska och lägga sig i detta också?

Klass 87

I Paula Junhov Rindberg frånvaro blir det en helt öppen klass där kampen om guldet ser ut att bli mellan Josefin Eriksson från Fyshuset och Vallentunas Hanna Johansson.

Klass +87

Även denna klass är en öppen historia där rutinerade Terese Karlsson från Gävle får gälla som knapp favorit.


Mer info:
Svenska rekord damer

Herrar

Klass 55

Här kommer årets enda klass som vi inte har några lyftare då Fyshusets Carl Lodin strukit sig.

Klass 61

Två lyftare är anmälda och båda är mycket intressanta, men av olika anledningar. Jönköpings Andy Toha är junior och har gått rejält framåt och är favorit. Motståndet kommer från blott 15-årige Milo Engzell från Sandviken som är en mycket lovande lyftare för framtiden.

Klass 67

Ser vi på anmälningslistan bör Eddie Berglund, Eskilstuna, gälla som favorit men det finns ett koppel av duktiga lyftare som har goda chanser att blanda sig i medaljstriden med Faluns Jonathan Persson i spetsen.

Klass 73

Här bör HAK Greppets Victor Ahlm ta hem ytterligare ett svenskt mästerskap men kanske kan Oscar Stillman från Visby överraska och utmana honom?

Klass 81

En intressant start i denna klass gör David Börjesson från Mosseberg som har visat att han kan lyfta vikter och han får fälla som favorit. Favorit att ta silver bör Skellefteås Samuel Lundberg vara, nyss hemkommen från U23-EM. Det mest ovissa är vem som tar bronset i denna klass.

Klass 89

Här kan det bli en match mellan Ivar Olsson från Mosseberg och blott 18-årige Joen Vikingsson Sjöblom som lyfter för C4 Kristianstad. Efter dessa två blir det mer öppet om bronspengen.

Klass 96

Ännu en klass med en klar favorit, Klas Ekberg från Fyshuset. Det finns ett par lyftare som kan utmana honom och Christopher Vilagi från Falun och Janne Pålsson från Väsby har denna kapacitet.

Klass 102

Här är en oviss klass som antagligen kommer att avgöras i sista stöten. Vallentunas Maleki Mohammadreza, Lasse Stålis från Uppsala och Oscar Gillström från Eskilstuna är de som bör göra upp om medaljerna. Men håll även ett öga på Trelleborgs Andreas Dyberg som med fin teknik kan få till ett resultat som räcker långt.

Klass 109

Stefan Ågren från Fyshuset är vår senaste lyftare som stött 200 kg och är favorit i denna klass. Stefan jagar tyngre vikter och kommer att vara en av årets ”måsten” att titta på. Övriga medaljörer kan bli Vallentunas Mohammadamin Ghasemi och Viktor Elmersson, västgöte som även han representerar Fyshuset.

Klass +109

I tyngdlyftningens Formel 1 har vi två mycket intressanta lyftare, favoriten Hampus Lithén lyftande för HAK Greppet, och ytterligare en herre som kan få till mycket bra resultat, Erik Martin Upsala TK, som veckan innan tävlat på U23-EM. Bronsmedaljen ser ut att hamna runt halsen på Eskilstunas Jonathan Bergkvist.

Mer info:
Svenska rekord herrar

Bilder

Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Ladda ned bild
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Ladda ned bild
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Foto: Isaac Julián Morillas Sánchez
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundethttp://www.tyngdlyftning.com

Tyngdlyftning är en anrik idrott med över 100 års häftig historik. Svenska Tyngdlyftningsförbundet arbetar med att utveckla, administrera och representera svensk tyngdlyftning med drygt 100 föreningar och 12 000 medlemmar. Vi vill att idrotten är inkluderande och bedrivs så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt som psykiskt och socialt.

Följ Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tyngdlyftningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum