Enköpings kommun

Dags för sportlov i Enköping

Dela
På lovet finns möjligheten att släppa loss kreativiteten och rörelseglädjen. Skapa ett eget konstverk på Konstklubben, åk skridskor, se en pantomimföreställning eller gå på enhörningsfest.

– Under sportlovet erbjuder kommunen flera gratisaktiviteter för barn och unga. För oss är det viktigt att barn och unga har möjlighet till en aktiv fritid med ett utbud av kultur, fritids- och idrottsaktiviteter, säger Anna Habbe, verksamhetschef på kultur och turism i Enköping.

Ett sportlov lockar särskilt mycket till fysisk aktivitet. Åk skridskor på Allmänhetens åkning som erbjuds både i Sandbrohallen och i Bachohallen. Har du inte egna skridskor? Sväng förbi Fritidsbanken som gratis lånar ut skridskor och massvis med annan sportutrustning till alla sportsugna. Pepparrotsbadet är öppet som vanligt och erbjuder bad i alla former.

Skapa ditt eget konstverk

På Konstklubben som arrangeras vid tre tillfällen på lovet får deltagarna skapa ett eget konstverk inspirerade av de viktiga platserna, personerna, och sakerna i livet. Det är också Skapande lördag både 18 och 25 februari där skaparsugna barn kan prova på olika material och tekniker, få tips om egna konstprojekt och träffa andra kreativa människor och ha roligt.

Enhörningar på olika vis

Sportlovet innehåller flera aktiviteter med tema enhörningar. På biblioteket i Enköping får barnen möjlighet att göra ett eget enhörningshorn. Enligt legenderna har enhörningens horn magiska krafter. Det kan både bota, rena och väcka liv i döda. Vi använder oss av 3D-pennor för att skriva ut snirklande, virvlande horn.

På bibliotekets barnavdelning blir det tipspromenad där barnen får svara på frågor om enhörningar.

Det blir också en yogastund där alla deltagare kan bli enhörningar för en stund. Lär dig några av de övningar som enhörningar gör för att hålla sig i form: Gosedjurspuffaren, Pruttarna på ängen och Regnbågsryttaren.

På biblioteket i Örsundsbro bjuds besökarna att släppa loss sin inre enhörning på enhörningsfest 23 februari. Det blir en magisk stund för alla barn. Färgglatt enklare ritpyssel för de yngsta och möjlighet för de äldre att göra egna enhörningshorn med 3D-pennor. En gyllene tipsrunda är på plats och böcker väntar på att följa med hem.

Aktiviteter på fritidsgårdar och fritidsklubbar

Det blir roliga aktiviteter på Enköpings två fritidsklubbar för barn i årskurs 3-6. För barn i årskurs 7, till och med 19 år anordnas roliga aktiviteter på fritidsgårdarna.

Bobos ballonger

Bobos Ballonger görs som en klassisk pantomimteaterföreställning för alla från 3 år. En familjeföreställning för små barn om stora frågor. Föreställningen visas söndag 19 februari.

Se hela programmet

Alla aktiviteter och mer information om sportlovsprogrammet finns på Enköping kommuns webbplats: enkoping.se/sportlov

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum