Grums kommun

Dags för temaveckan om kärlek på Jättestenskolan i Grums

Dela

Barnets rättigheter i fokus

Vecka 16 är det åter igen dags för ”Det handlar om kärlek” en återkommande temavecka på Jättestenskolan i Grums. Det är mer aktuellt än någonsin att barn vet om sina rättigheter, med tanke på att barnkonventionen kommer att bli svensk lag år 2020. Det har även under senare tid skrivits mycket i media gällande barnäktenskap och tvångsgifte.

Du har rätt att älska den du vill och du har rätt att leva ett liv fritt från kränkningar, hot, våld och diskriminering. Detta är budskapet i projektet ”Det handlar om kärlek”

I projektet ”Det handlar om kärlek” kommer de myndigheter och organisationer som samverkar i projektet att besöka Jättestenskolan under fem dagar. Eleverna i årskurs 8 kommer att få ta del av en presentation där flera samverkanspartner deltar, se en teaterföreställning, arbeta med värderingsövningar, ta del av en utställning och få information om den chatt dit man kan vända sig för kontakt.

Övriga årskurser kommer att vara med om en del av aktiviteterna.

I projektet samverkar Jättestenskolan i Grums kommun med Polismyndigheten, socialtjänstens utredning, insats och öppenvård, Länsstyrelsens resursteam Heder, Alla Kvinnors Hus, Brottsofferjouren, Brottsförebyggande centrum i Värmland, fritidsgården, elevhälsan, ungdomsmottagningen och Räddningstjänsten m fl.

Tider under vecka 16:

Projektstart måndag 16 april i skolans matsal kl. 9.30

Teater Tropos: ”It`s all too beautiful” måndag 16 april efter lunch

Arbete med Barnkonventionen måndag-fredag

Avslutning i skolans matsal fredag 20 april kl. 13.00

Kontaktpersoner

Jättestenskolan 
Sara Emsevik, projektledare,

sara.emsevik@grums.se 08-698 67 21

Lennart Nilsson, rektor

lennart.nilsson@grums.se 0555-421 86

Om

Grums kommun
Grums kommun
Sveagatan 77
664 80 Grums

0555-420 00http://www.grums.se/

Grums kommun är en Vänerkommun vackert belägen i södra Värmland. Vi är en del av Karlstadsregionen och här bor cirka 9 000 invånare i och omkring orterna Grums, Borgvik, Värmskog, Segmon, Liljedal och Slottsbron.

Följ Grums kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Grums kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum