Umeå kommun

Dags för unga att söka sommarjobb!

Dela

Från och med måndag 9 mars har ungdomar skrivna i Umeå kommun möjligheten att söka kommunens feriearbete. I år är det de som är födda 2003 och skrivna i Umeå kommun som kan söka. Arbetet är inom äldreomsorg, park, vaktmästeri, ideella föreningar eller något annat. Det ger för många en första kontakt med arbetslivet och därför är det en extra viktig verksamhet. Som tidigare år har förhandsintresset varit stort.

Ansöka kan ungdomarna göra fram till 1 april. De arbetar sex timmar om dagen under tre veckor. De kan välja mellan tre olika perioder. Andra äldre får dessutom jobb som handledare under sommaren.

– Förra året deltog ca 700 ungdomar. Lönenivån 2020 är 54 kr/tim. De som arbetar inom äldreomsorgen får 65 kr/tim. Anmälan gör de enkelt via umea.se/ferieprao. Ett smidigt sätt för ungdomarna att skicka in ansökan på. Dessutom blir det administrativa arbetet lättare för oss, berättar Pia Johansson på ferieverksamheten.

Givetvis kommer även gatuartisterna tillbaka i sommar. Ett uppskattat inslag i gatubilden genom att fylla Umeås gator och torg med sång och musik, men även på äldreboenden runt om i kommunen.

Verksamheter som återkommer är Sävar Camp, Röbäcks Camp och Skärgårdscamp i Holmsund/Obbola. Ungdomarna ges en utbildning i bland annat ledarskap, värderingar, genus och jämställdhet. Efter utbildningen arbetar de med att genomföra ett läger och vara ledare på lägret under två veckor. Lägren är för barn 6–12 år och är en möjlighet att visa på bra saker som barn och ungdomar kan göra tillsammans.

– En bra chans att komplettera sina betyg är Ferieskolan. En verksamhet som kommer tillbaka även i år. Det är inget ungdomarna kan söka till, men det ger de som behöver det en möjlighet. Ungdomarnas resultat har genom åren, visat att verksamheten fungerar bra, avslutar Pia Johansson.

För mer information:
Pia Johansson
ferieverksamheten
Umeå kommun
090-16 41 29
pia.johansson@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Parterna överens om slutreglering för Lundabron13.7.2021 15:09:18 CEST | Pressmeddelande

Umeå kommun och bygg- och anläggningsföretaget Veidekke har kommit överens om kostnaderna för bygget av Lundabron. Uppgörelsen fastställdes av Tekniska nämnden vid ett extra sammanträde i dag. – Bron är uppskattad och mycket välanvänd av Umeåborna. Samtidigt blev den betydligt dyrare än planerat, vilket verkligen bekymrat oss. Det här måste vi självklart dra lärdomar av, säger Lena Karlsson Engman, ordförande för Tekniska nämnden, Umeå kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum