Svenska Orienteringsförbundet

Dags för VM i orientering - träffa Tove Alexandersson och landslaget digitalt

Dela

Lördagen den 3 juli inleds VM i orientering i tjeckiska Doksy. Den svenska truppen representeras av 14 löpare och målet är att vinna medaljligan.

Det som väntar i Tjeckien under VM är individuell sprint, medel- och långdistans samt sprint- och skogsstafetter. Sammanlagt delas medaljer ut i nio tävlingar.

Alla tävlingar direktsänds i SVT och Svenska orienteringsförbundets nyhetssajt Orienteringsmagasinet finns på plats och rapporterar.

På tisdag den 29 juni klockan 13.00 finns möjlighet att digitalt träffa regerande världsmästaren Tove Alexandersson, EM-guldmedaljören Emil Svensk, flerfaldige världsmästaren Gustav Bergman, Sara Hagström, VM-debutanten, 18-åriga Hanna Lundberg samt förbundskapten Håkan Carlsson. Pressträffen sker först gemensamt via Teams, därefter finns möjlighet till enskilda intervjuer i separata Teamsmöten.

Anmälan till caroline.karlsson@orientering senast måndag 28 juni klockan 16.00.
Ange vilken mejladress Teams-länken ska skickas till och om ni har önskemål om enskild intervju och med vem. Jag återkommer senast tisdag förmiddag med länkar och tider för enskilda intervjuer.

HÄR ÄR DEN SVENSKA TRUPPEN

Damer
Tove Alexandersson 
Sara Hagström 
Hanna Lundberg 
Karolin Ohlsson 
Lisa Risby 
Lina Strand 
Johanna Öberg 

Herrar
Max Peter Bejmer 
Gustav Bergman 
Isac von Krusenstierna 
William Lind 
Jerker Lysell 
Albin Ridefelt 
Emil Svensk 

Reserver
Emma Bjessmo 
Axel Granqvist 
Simon Hector 

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum