Svenska Ishockeyförbundet

Damkronornas OS-genrep inställt

Dela

På grund av det rådande smittspridningsläget har Svenska Ishockeyförbundet och Danmarks Ishockey Union gemensamt beslutat att ställa in träningsmatchen mellan Sverige och Danmark.

Matchen skulle ha spelats i Jonstorps Ishall den 25 januari.

– Sportsligt hade den här matchen varit ett mycket bra genrep för Damkronorna inför OS, men med tanke på smittspridningen och att båda lagen behöver negativa testresultat för att få resa till Peking, har vi gemensamt tagit beslutet att ställa in matchen som en försiktighetsåtgärd, säger Olof Östblom, landslags- och tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

– Det optimala hade givetvis varit att spela matchen och få ett genrep, men vi är bra på att gilla läget och kommer att göra det allra bästa av de förutsättningar som ges, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna.

Program OS-samling

Damkronorna samlas 22 januari i Jonstorp/Ängelholm för träningsläger inför OS. Samlingen är stängd för media och allmänhet. Den 27 januari avreser Damkronorna till Peking. 

Spelschema OS

Damkronornas spelschema (svenska tider)

3 februari
09.40 Japan–Sverige, Discovery & Radiosporten

5 februari
09.40 Tjeckien–Sverige, Discovery & Radiosporten

7 februari
14.10 Sverige–Kina, Discovery & Radiosporten

8 februari
14.10 Sverige–Danmark, Discovery & Radiosporten

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum