Svenska Ishockeyförbundet

Damkronornas OS-kval spelas i Luleå

Dela

Den 11 november inleds OS-kvalet för Damkronorna. Idag kan vi berätta att IIHF och Svenska Ishockeyförbundet arrangerar kvalet tillsammans med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena.

Den 4 februari 2022 invigs OS i Peking och den 11 november 2021 inleds kvalet som avgör vilken nation som tar sig till OS-turneringen. Damkronorna ställs mot Frankrike, Slovakien och ytterligare en kvalificerad nation. Kvalet arrangeras av IIHF och Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena.

- Med en inställd VM-turnering för Damkronorna under säsongen 2020/2021 har OS-kvalet varit en tydlig målsättning för Svenska Ishockeyförbundet och ledarstaben under de samlingar som vi genomfört. Det känns inspirerande att få arrangera OS-kvalet på hemmaplan och i samarbete med Luleå Hockey som visat ett engagemang kring arrangemanget och flick-och damhockeyn i stort, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

- Det känns otroligt kul och spännande att OS-kvalet hamnar i Luleå i november. Vi hoppas på att alla restriktioner är borta då och att det blir en publikfest. Luleå är damhockeyns huvudstad, säger Peter Jidström, Marknads-och försäljningschef, Luleå Hockey.

Den svenska publiken kommer att kunna följa OS-kvalet i SVT:s kanaler.

- OS-kvalet blir Damkronornas viktigaste turnering under 2021. Här får landslaget en chans att på hemmaplan spela sig in i hockeyns finrum, OS i Peking, och vi på SVT ser fram emot att visa detta nervkittlande kval, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum