Danderyds kommun

Danderyd först i Sverige med att erbjuda ideellt flyktingstöd.

Dela
Danderyds kommun startar ett nytt integrationsprojekt där nyanlända familjer och individer matchas med etablerade invånare. Projektet kallas ideellt flyktingstöd och liknande modeller används framgångsrikt i bland annat Kanada, Tyskland och Storbritannien för att främja integration - socialt och i arbetslivet.

För att kicka igång projektet bjuder kommunen in intresserade kommuninvånare till ett informationsmöte tisdag den 7 februari klockan 17-19 på Entrétorget, plan 5 (vid Danderyds bibliotek) i Mörby Centrum.

Representanter från Kanadas ambassader i Stockholm och London samt från FN:s flyktingorgan UNHCR deltar på mötet för att berätta om sina erfarenheter.

"Det är fantastiskt roligt att vi är en av de första kommunerna i Sverige som gör detta. Jag ser fram emot att ta del av erfarenheter från liknande modeller och hoppas på stor uppslutning från Danderysborna", säger Birgitta Lindgren (L), socialnämndens ordförande.

"Det finns ett stort engagemang hos kommunens invånare när det handlar om att hjälpa till. Ideellt flyktingstöd tror vi är ytterligare en pusselbit i en lyckad integration, vilket bekräftas av de framgångar modellen visat i andra länder", säger Britt-Marie Ekström, socialdirektör på Danderyds kommun. 

Om projektet:

Projektet bedrivs i samarbete med föreningen En utsträckt hand i Täby och Danderyd, med stöd av UNHCR och finansieras av Länsstyrelsen i Stockholm

Har du frågor om projektet eller vill veta mer? Kom på informationsmötet eller hör av dig till Johanna Larsson, samordnare för civilsamhället.

Kontakt:

Johanna Larsson, volontar@danderyd.se, 08-568 91000

Nyckelord

Bilder

Om

Danderyds kommun
Danderyds kommunFölj Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum