Danderyds kommun

Danderyds kommun får fortsatt toppbetyg av näringsidkare

Dela

I Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet i Sverige för år 2021 hamnar Danderyds kommun på plats fyra av Sveriges 290 kommuner. Attityden till företagande, god infrastruktur och att man upplever sig mer trygg än i andra delar av landet är några av de skäl som gör att kommunen får höga rankingpoäng. Enkätundersökningen redovisades den 1 juni på Djursholms slott efter en "Walk and talk".

Ett tjugotal företagare samtalade med förtroendevalda och tjänstepersoner under några timmar den 1 juni på Djursholms slott för att prata om företagsklimatet i Danderyds kommun. Träffen inleddes med en promenad och i samband med lunchen redovisade Jessica Drugge från Svenskt Näringsliv den årliga enkätundersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Danderyds kommun kom på 4:e plats i 2021 års undersökning, en position man såklart gläds åt men samtidigt arbetar för att ytterligare förstärka. 

- Det är otroligt kul att Danderyd får så fina resultat. Men vi kan också se i enkätsvaren att vi behöver stärka dialogen och kommunikationen med företagen. Det arbete har inleds nu, bland annat genom att ses som vi gör idag, men också i form av att vi ökar samarbetet mellan skola och näringsliv, involverar näringslivets perspektiv i trygghetsfrågan och utökar kommunikationskanalerna, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

Dagens "Walk and talk" var en av flera näringslivsträffar som skett under våren.

- Vi är och vill fortsätta vara en företagarvänlig kommun och som ett led i det behöver vi höra vad företagarna i kommunen tycker att vi ska fokusera på. Därför kommer dagens diskussion följas upp av bland annat en workshop till hösten, säger Anna Wallin, näringslivsstrateg i Danderyds kommun. 

Nyckelord

Kontakter

Anna Wallin
Näringslivsstrateg
anna.wallin@danderyd.se
08-568 91429

Bilder

Om

Danderyds kommun
Danderyds kommunFölj Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Trygghetsnummer införs i Danderyds kommun17.6.2022 10:43:47 CEST | Pressmeddelande

Inför sommaren 2022 har ett pilotprojekt påbörjats som ger allmänheten möjlighet att komma i kontakt med kommunens inhyrda väktarbolag. Trygghetsnumret är 010-470 58 65. Ringer man trygghetsnumret kommer samtalet till larmcentralen på kommunens inhyrda bevakningsbolag som stödjer den som ringer. Larmcentralen kan se till att väktare åker till platsen och undersöka vad som pågår men även hänvisa till annan trygghetsaktör eller brottsbekämpande insats som polis.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum