Uppsala stift

Daniel Andrén blir kontraktsprost i Gästriklands kontrakt

Dela

Biskop Karin har utnämnt Daniel Andrén till kontraktsprost i Gästriklands kontrakt. Daniel Andrén är till vardags kyrkoherde i Gästrikekustens pastorat och kombinerar sin ordinarie tjänst med uppdraget som kontraktsprost.

Daniel Andrén prästvigdes 2015 för Uppsala stift och har arbetat som församlingsherde i Bollnäs pastorat. Daniel har varit kyrkoherde i Gästrikekustens pastorat i två år och ser fram emot att få vara med och bidra i ett nytt sammanhang;

- Jag ser fram emot att tillsammans med diakoner, präster och andra medarbetare, anställda, förtroendevalda och frivilliga, arbeta för en framtid där glädjen över evangeliet ska lysa klart i allt arbete som vi gör i våra församlingar och pastorat, säger Daniel Andrén

En kontraktsprost har uppgifter med tydlig koppling till biskopens funktion och biträder henne bland annat inom områden som ledning och tillsyn inom ett kontrakt.

- I Uppsala stift arbetar vi med att tighta ihop stiftsgemenskapen och odla kollegialiteten i vigningstjänsten. Daniel har en äkthet som känns. Hans genuina omsorg och hans intresse för hur skilda perspektiv på komplexa frågor kan berika helheten kommer att vara en stor tillgång både för mig som biskop och för alla dem som nu får förmånen att tänka tillsammans med Daniel i samband med kontraktskonvent och visitationer, säger biskop Karin.

Daniel Andrén tillträder som kontraktsprost den 1 oktober 2021 och förordnandet sträcker sig till den 1 oktober 2027.

I Uppsala stift finns det sju kontrakt och Gästriklands kontrakt består av:

Gävle församling

Valbo-Hedesunda pastorat

Gästrikekustens pastorat

Ockelbo församling

Torsåker församling

Hofors församling

Ovansjö-Järbo pastorat

Sandvikens pastorat

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2018-12-31) 800 620 personer varav 60,6 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum