Schibsted

Daniel Kristoffersson byter lag – går till rosa Sportbladet

Dela

Transferfönstret var öppet och Daniel Kristoffersson tvekade inte länge när tillfället kom. Efter 15 framgångsrika år på tidningen Expressen blir han nu en del av det rosa lag som gör Sveriges största sporttidning, Sportbladet.

Sportbladet värvar Daniel Kristoffersson. Han kommer närmast från Expressen. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet
Sportbladet värvar Daniel Kristoffersson. Han kommer närmast från Expressen. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet

Han har beskrivits som nyhetsjägaren som låter de allsvenska bomberna brisera på löpande band och Silly Seasons okrönte nyhetskung.

Nu blir Daniel Kristoffersson en del av Sportbladet.

Magnus Herbertsson, utvecklingschef och stf ansvarig utgivare för Sportbladet är glad över värvningen och den förstärkning som Daniel Kristoffersson innebär för redaktionen:

– Vi bygger nu vidare på framtidens Sportbladet där Daniel Kristoffersson blir en viktig spelare i laget. Det är glädjande både för oss och alla våra läsare och tittare som kommer att få nya spännande program och satsningar där hans specialkunskaper om svensk fotboll blir en självklar del. Man kommer kunna ta del av Daniels journalistik i både skriven form samt i podd och tv framöver.

På den klassiska sportfrågan svarar Daniel Kristoffersson:

– Det känns jätteroligt att komma till en så bra arbetsplats som Sportbladet verkar vara. Det är Sveriges största sporttidning som satsar på fotboll och allsvenskan. Sedan känns det såklart konstigt att lämna Expressen efter 15 väldigt bra och roliga år, men det ska bli jättekul och även lite pirrigt att kliva in på ett nytt jobb.

På Sportbladet kommer Daniel Kristoffersson att fortsätta jaga nyheter från fotbollens värld

– Läsarna kan absolut förvänta sig att jag ska fortsätta ösa på med nyheter och några sillybomber vågar jag också lova. Och att jag kommer göra mycket poddar och tv. 

Ambitionen är också att låta läsarna komma bakom kulisserna och få inside om vad som händer i svensk fotboll i allmänhet.

– Vi är väldigt glada att välkomna till Daniel till Sportbladet. Hans kunskaper, driv och inblick passar perfekt i vår utökade satsning på svensk fotboll och allsvenskan. Läsarna har mycket att se fram emot kommande år hos oss, säger Johan Kingfors, nyhetschef på Sportbladet.

Daniel Kristoffersson tillträder tjänsten i februari.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Kingfors, nyhetschef, Sportbladet. Telefon: 767726309. E-post: johan.kingfors@aftonbladet.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sportbladet värvar Daniel Kristoffersson. Han kommer närmast från Expressen. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet
Sportbladet värvar Daniel Kristoffersson. Han kommer närmast från Expressen. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet
Ladda ned bild
Daniel Kristoffersson. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet
Daniel Kristoffersson. Foto: Jimmy Wixtröm/Aftonbladet
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Sportbladet är Sveriges största nyhetsdestination för sport i alla kanaler och en viktig del av Aftonbladet. Den sportintresserade publiken är en prioriterad målgrupp bland Aftonbladets 3,5 miljoner dagliga läsare och tittare.

Varje dag bevakar Sportbladet de största nyheterna i sportens värld och levererar de skarpaste analyserna och och de mest engagerande intervjuerna och reportagen. Sportbladet har ett 40-tal medarbetare och verksamhet dygnet runt. Genom att satsa på nyheter, live-rapportering och video bygger Sportbladet en starkt relation med läsarna.

Sportbladets rosa papperstidning kom ut första gången i maj 2000 och har genom åren gett Aftonbladet en unik position inom sport.

 

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Nu vill svenskarna resa igen – garantier och pålitlighet är de viktigaste faktorerna23.11.2021 11:30:00 CET | Pressmeddelande

I takt med att samhället öppnat upp, är många svenskar också sugna på att resa i vinter. En ny rapport från Schibsted visar att majoritet av befolkningen (58%*) planerar minst en resa inom de kommande tolv månaderna, vilket är en högre andel än 2020 (50%*). Det betyder att svenskarnas reseintresse är tillbaka på samma nivåer som innan pandemin då 61%** planerade minst en resa inom närmsta året.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum