Brynäs IF

Daniel Paille tvingas ställa in säsongen – Brynäs IF bryter kontraktet med forwarden

Dela

Daniel Paille och Brynäs IF har slutit en överenskommelse att avsluta det sista året på kontraktet. Forwarden behöver fokusera på sin rehabilitering – och vill samtidigt tacka människorna i Gävle och Hockeysverige för allt stöd. - Jag kan inte uttrycka tillräckligt hur mycket jag uppskattat hur samhället i Gävle stöttat mig under mina två år i Brynäs, säger den 34-årige forwarden.

Bildrättighet: Bildbyrån
Bildrättighet: Bildbyrån

Daniel Paille anslöt till Brynäs säsongen 16/17 via spel i New York Rangers och två AHL-klubbar säsongen innan.

Forwarden spelade en viktig roll under sin första säsong i Sverige och Gavlerinken när klubben avancerade till SM-final och föll mot HV 71 i kampen om guldet.

Redan tidigare under den säsongen hade den tidigare JVM-kaptenen för Kanada förlängt kontraktet och skrivit på för ytterligare två år.

Men det tvingas Paille och Brynäs avsluta i förtid.

I november 2017 träffades forwarden illa av en tackling mot huvudet i CHL-matchen mot tyska Adler Mannheim.

Huvudskadan är fortfarande inte läkt i dag – och innebär nu alltså att Paille och Brynäs bryter kontraktet så att forwarden kan lägga allt sin tid och kraft på att läka och kunna leva ett normalt liv igen.

- En vanlig dag för mig nu handlar om att försöka bli bättre. Jag träffar specialister för att försöka reda ut det, men det är fortfarande inte bra. Utöver allt med skadan har jag en nyfödd son hemma som föddes för en månad sedan. Det är vårt första barn och självklart något vi är väldigt glada och exalterade över. Det är ytterligare en anledning till att jag måste fokusera på att komma tillbaka och bli 100 procent igen.

Hur långt ifrån 100 procent är du i dag?

- Det är svårt att säga här och nu. Jag är mycket bättre nu än jag var under säsongen, men det är fortfarande symptom som är besvärliga och jag är ganska begränsad. Varje gång jag träffar en läkare eller får behandling så hör jag att det är en långsam process, speciellt efter en smäll med typen av kraft. Men som jag sa, jag har bra saker i livet och grejer att se fram emot. Jag försöker tänka på livet utanför hockeyn och njuta av tillvaron med min familj.

Hur var dialogen med Stefan Bengtzén om det här beslutet?

- Kommunikationen har varit bra. Jag hade älskat att spela ett eller flera år till för Brynäs, jag uppskattade verkligen min tid i klubben, fansen och gruppen av spelare. Av det Stefan sa i våra diskussioner så uppskattade han vad jag har bidragit med också vilket gjorde situationen enklare. Det finns definitivt viktigare saker i livet, och en av dem är den mentala hälsan. Han var väldigt förstående och båda parter förstod att vi vid något tillfälle var tvungna att gå vidare.

- Jag har självklart varit, och fortsätter vara, frustrerad över att inte kunna spela den här säsongen. Men till slut var jag tvungen att acceptera situationen jag befinner mig i.

Över de två säsongerna i Brynäs har Daniel Paille tagit till sig stödet från fansen.

- De har varit extremt stöttande. Det började mitt första år när min pappa gick bort, och sen kom skadan under det andra året. Sen har du, som jag sa, spelarna i laget. Jag vet att flera av dem kommer över hit till Nordamerika den här säsongen och jag kommer definitivt behålla kontakten med dem och följa deras utveckling.

- Jag kommer fortsätta följa Brynäs och hoppas verkligen att folk är nöjda med sättet jag var kapabel att hjälpa laget på alla sätt jag kunde. Jag försökte säga de rätta sakerna och leda med exempel – och hoppas att folk och mina lagkamrater såg det.

Paille vill inte bara tacka för uppbackningen i Gävle och från Brynäsfansen. Han uppskattar även all support från hela Hockeysverige.

- Jag kan definitivt säga att jag är överväldigad över stödet från alla delar av Sverige. Det har varit otroligt och jag har verkligen känt av det.

När det kommer till att diskutera det som kallats en attack och den efterföljande huvudskadan vill Paille belysa situationen med CHL.

- Jag vill se bättre regler i ligan, inte SHL utan CHL. De måste ta mer ansvar när det kommer till spelares säkerhet. Och jag pratar inte bara om svenska spelare, utan alla spelare. Just att försäkra att spelarnas säkerhet är det viktigaste har antagligen varit det mest frustrerande i hela den här situationen.

I det här läget har Daniel Paille inte fattat ytterligare beslut om sin framtida hockeykarriär mer än att ställa in säsongen 18/19.

- Mitt fokus just nu är att bli bättre. Här och nu vill jag inte fokusera på min spelarkarriär. Nu handlar det om att bli bättre och bättre dag för dag och tyvärr så går det långsammare än jag hade önskat. När jag känner mig 100 procent igen så kommer jag bestämma vad som är bäst då. Jag vill inte ta ett beslut nu, det vill jag göra när jag känner mig helt klar i huvudet.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén:

- Vi har kommit överens med Daniel Paille om att avsluta hans kontrakt på grund av hans skadeproblem efter matchen i CHL förra året. Daniel är fortfarande långtifrån frisk och redo att spela hockey på elitnivå.

- Det är som jag sagt många gånger tidigare fruktansvärt tråkigt och jag lider med Daniel och hans familj. Det var ett rent överfall och en fullständigt idiotisk tackling där spelaren i fråga inte ens var i närheten av pucken.

Pailles prognos har förstås varit välkänd och klubben agerade proaktivt genom att signa en bred forwardsuppsättning. Därför kommer ingen ytterligare ersättare för Paille att värvas.

- När vi gick in i den här försäsongen så hade jag väldigt små förhoppningar att det skulle bli någonting med Danny. Vi tog höjd för det i spelartruppen där vi har en bred forwardsuppsättning med 16 spelare på kontrakt, säger Bengtzén.

Centern Jonathan Granström dras också med skadebekymmer sedan förra säsongen.

- Status med Granström är att han för närvarande inte tränar med laget. Han rehabtränar och blir bättre, men det går långsamt. I dagsläget är han inte aktuell för spel i seriepremiären, mer än så vet vi inte just nu, säger Stefan Bengtzén.

Det betyder att Brynäs just nu har 15 forwards tillgängliga för spel.

- Det känner vi oss trygga med.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bildrättighet: Bildbyrån
Bildrättighet: Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum