Bookmark Förlag

Daniel Paris skriver barnbok

Dela

Daniel Paris, bloggare, programledare, socionom och debattör släpper till hösten sin första barnbok. På Instagram skriver han att han har drömt om att skriva en egen barnbok i många år. Boken som heter Edith, Alex och enhörningarna publiceras av Bookmark förlag och planeras att komma ut i september 2021.

Foto: Sara Arnald
Foto: Sara Arnald

Daniel Paris har uppmärksammats som debattör i frågor som rör könsnormer och mångfald. ”Boken i sig är inte ett debattinlägg”, säger Daniel Paris, ”däremot vill jag att boken ska bidra till ett större utbud av böcker där samkönade föräldrapar porträtteras.”

Edith, Alex och enhörningarna är riktad till barn i åldern tre till sex år och kommer att illustreras av illustratören Mia Fernau, utbildad vid Konstfack.

”Vi ser mycket fram emot den här titeln och är glada och stolta över samarbetet”, säger Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark förlag. ”Det blir en fin, tänkvärd och fantasieggande berättelse som kommer uppskattas av både barn och föräldrar."

Kontakter

Bilder

Foto: Sara Arnald
Foto: Sara Arnald
Ladda ned bild
Foto: Sara Arnald
Foto: Sara Arnald
Ladda ned bild
Foto: Sara Arnald
Foto: Sara Arnald
Ladda ned bild

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade Lauren Groff ges äntligen ut på svenska15.4.2021 11:21:11 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv budgivning har Bookmark Förlag fått äran att ge ut ett av de mest spännande författarskap USA har att erbjuda idag. Lauren Groff har sedan debuten 2008 fått närmare ett tjugotal utmärkelser och utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation. I oktober kommer hennes nya roman Matrix – en berättelse som utspelar sig under medeltiden och som skriver ny kvinnohistoria.

Bookmark Förlag utvecklar sin organisation7.4.2021 09:01:38 CEST | Pressmeddelande

Efter snart tio år och drygt tvåhundra titlar har Bookmark vuxit till tretton medarbetare och över femtio miljoner i omsättning. Det har blivit hög tid för en utveckling av organisationen. Den nya strukturen innebär tillsättandet av en litterär chef, en redaktionschef och ett renodlat säljteam under ledning av förlagets försäljningschef. Dessutom befordras under året tre kollegor till förläggare, och ytterligare två till förläggande redaktör respektive redaktör. Teamet förstärks också med en nyrekryterad förlagskoordinator.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum